www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Pá, 11/03/2017 - 08:46

Rozhodli jste se, že si vybavíte kuchyň novým nádobím, a nevíte, po jakém typu sáhnout? Pak právě pro vás je určen následující článek. Dnešní trh toho nabízí opravdu mnoho. Nepřeberné množství hrnců, pánví nebo kastrolů. Pokud si vyberete konkrétní typ, čeká vás ta důležitější část nákupu, totiž volba vhodného druhu materiálu. Nejčastěji používanými materiály jsou nerez, smalt či teflon. Ty už se staly jakýmsi standardem mezi kuchyňským vybavením. Stále oblíbenější variantou je však titanové nádobí, které si v posledních letech našlo cestu i do českých kuchyní.

Oblíbené titanové nádobí

Nejvýraznějším znakem titanového nádobí je použitý materiál. Vyrábí se ze slitiny hliníku a křemíku a jeho povrch se ještě dodatečně upravuje speciálním povrchem.

Výhody titanového nádobí

Titanové nádobí patří mezi to nejkvalitnější, co si můžete ve vaší kuchyni dopřát. Největší výhodou jsou silná dna a stěny, na něž se nic nepřipaluje ani nepřichytává. Další výhodou konstrukce je pravidelné a optimální rozložení tepla, které jídlo připravuje rovnoměrně a udržuje jeho teplotu po dlouhou dobu. Zmínit musíme i univerzálnost titanového nádobí. Bez obav ho lze používat nejen na elektrických, plynových a indukčních plotýnkách, ale i v troubě. Je totiž maximálně odolné proti vysokým teplotám. Snadnější údržbu abyste pohledali. Tím, že nemusíte zdlouhavě drhnout připálené pokrmy, si ušetříte spoustu času. K obracení a míchání jídla lze používat dřevěné, teflonové a kovové obracečky nepoškozující povrch.

Zdravé a rychlé vaření

Milovníci a vyznavači zdravého životního stylu si vaření s titanovým nádobím opravdu užijí. Jeho použitím omezíte použité tuky a nezdravé oleje. Tím, že je nádobí vhodné i do trouby, si rychle dopřejete chutné zapékané pokrmy s minimálním množstvím kalorií a maximálním podílem živin.

titanové nádobí

Zdroj fotografie: www.yourbestdigs.com