internetWEEK.cz menu TOPlist

Bermudský trojúhelník: Let číslo 19

Bermudský trojúhelník: Let číslo 19

Zmizení celé letky Avengerů a pátracího letadla v jediném dni v roce 1945 je nejznámějším příběhem Bermudského trojúhelníku. Ztratilo se šest letadel...

 

Bermudský trojúhelník: Let číslo 19

Je krátce po válce, letectvo je však stále ve stavu bojové připravenosti. Letka pěti bombardérů Grumman TBF Avenger odstartovala z vojenské základny ve Fort Lauderdale na Floridě na běžný cvičný let. Úkolem je proletět zadanou trasu s nácvikem bombardování v situaci, kdy jsou zhoršené navigační podmínky.

 

V jednom z bombardérů jsou dva muži, v ostatních po třech. Letce velí velmi zkušený poručík Charles Tailor. Letové podmínky jsou dobré, vlny na moři nízké až střední. Rutina.

 

Po hodině a půl zachytí velitel jiné letky rádiovou konverzaci mezi letouny letu 19. Mají problémy. Podaří se mu spojit s Tailorem a ten mu popisuje stav. Nefungují jim oba kompasy a snaží se dostat zpět na základnu. Neví však přesně, kde je. Myslí si, že je u pobřeží Floridy. Přitom je jasné, že doletěl až nad Bahamské ostrovy.

 

Celá letka letu 19 opakovaně nad mořem mění kurz, není však schopna najít pobřeží Floridy. Když prvnímu letounu dochází palivo, celá letka nouzově přistává na širé moře. V době, kdy jsou již vlny velmi vysoké.

 

Ze základny okamžitě startují záchranáři. Tato akce však nenalezla jakoukoliv stopu po letu 19. Naopak došlo ke ztrátě dalšího letadla PMB Mariner s třináctičlennou posádkou, jehož vrak také nebyl nikdy nalezen.

 

Nikdy se nenašlo jediné tělo, jediná vesta nebo část letadla. A to přes okamžitou akci, do které bylo zapojeno více než 200 letadel. Oblast předpokládaného ztroskotání prozkoumala celá řada expedic. Marně. Let 19 prostě zmizel.

 

Video: Den, kdy nad Bermudským trojúhelníkem zmizelo šest letadel

 

Bermudský trojúhelník

Oblast mezi Miami, Portorikem (Puertorico) a Bermudami (Bermuda) má mnoho jmen. Moře záhuby, Hřbitov atlantského oceánu, Ďáblův trojúhelník nebo Bermudský trojúhelník.

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 1. část
Bermudský trojúhelník, kdo by neznal legendu všech záhadologů, kterou lze najít v oblasti mezi Portorikem, Miami a Bermudským souostrovím. Záhadně zde mizí lodi, letadla a jejich posádky. Alespoň to tvrdí milovníci záhad. Někteří jsou dokonce přesvědčeni, že právě tady je jakési loviště, kde vesmířané získávají "vzorky lidské civilizace". Anebo je snad všechno kolem slavné záhady jen docela obyčejný humbuk?

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 1. část >>>

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 2. část
Záhy se objevily úvahy, co je vlastně příčinou všech nevysvětlitelných katastrof - třebaže autoři těchto úvah povětšinou dobře věděli, že ono nevysvětlitelné je a bylo ve většině případů vysvětleno především bedlivými pojišťovnami. Je známo, že pojišťovny hned tak nevydají peníze a všechny události bedlivě šetří. Při haváriích letadel a lodí jde totiž o nemalé částky. Byly publikovány všelijaké úvahy...

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 2. část >>>

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 3. část
Vědci, kteří nemají nadpřirozeno a záhady všeho druhu v lásce, se přiklánějí k racionálnímu vysvětlení všech záhadných událostí v Bermudském trojúhelníku. Tvrdí, že v této lokalitě je podmořské dno velmi členité, hloubka moře je zde značná a nachází se pod ním významné zásoby zemního plynu metanu...

Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 3. část >>>

 

Zdroje:
5. prosinec - Den, kdy nad bermudským trojúhelníkem zmizelo šest letadel
Stream.cz | Autor: Pavel Zuna, střih: Jiří Novák
Film články

 

Další příspěvky autora: Beryl


Články ve stejných kategoriích:

Zajímavé video   Záhada   Letadla   Bermudský trojúhelník  


Kategorie Bermudský trojúhelník


Skleněné pyramidy na dně Bermudského trojúhelníku? Skleněné pyramidy na dně Bermudského trojúhelníku?
U pobřeží Kuby leží v hlubinách velké město s pyramidami. Struktury připomínající lidské stavby nalezl podmořský robot. Epochální objev je ale zřejmě jenom další hoax.



Bermudský trojúhelník: Šokující nové záhadyBermudský trojúhelník: Šokující nové záhady
Bermudský trojúhelník nám s největší pravděpodobností stále neodhalil všechna svá tajemství. Podívejte se na velmi zajímavé video v českém znění...



Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 3. částBermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 3. část
Vědci prý vyřešili záhadu Bermudského trojúhelníku. Je opravdu možné ke všem jeho záhadám najít přirozenou příčinu? Můžeme se ho přestat bát?



Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 2. částBermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 2. část
Bermudský trojúhelník - kdo by jej neznal. Málokterá oblast vyvolává tolik nezodpovězených otázek......



Bermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 1. částBermudský trojúhelník - fakta nebo fikce? 1. část
Bermudský trojúhelník - kdo by jej neznal. Málokterá oblast vyvolává tolik nezodpovězených otázek......


Kategorie Letadla


Rusko se vrací do hry: MS-21 má za sebou první letRusko se vrací do hry: MS-21 má za sebou první let
Na poli dopravních letadel Rusko vyklidilo pole. Nyní se vrací. MS-21 vypadá k světu a má za sebou první testovací let.



Futuristické, elektrické a vertikálně startující letadlo opravdu létá!Futuristické, elektrické a vertikálně startující letadlo opravdu létá!
Jsme opět blíže ke sci-fi budoucnosti. Německý start-up Lilium dostal své letadlo do vzduchu. Podívejte se, jak létá a funguje. Na první test obdivuhodné!



Slovenský AeroMobil: letadlo a auto v jednomSlovenský AeroMobil: letadlo a auto v jednom
Kdo viděl Fantomase, ten určitě zná auto, které se během několika okamžiků promění v letadlo. Z filmového plátna nyní podobné stroje míří do skutečného světa. Jedním z projektů je slovenský AeroMobil.



Zmizení letu 370 – konspirační teorieZmizení letu 370 – konspirační teorie
Hlavní konspirační teorie - letadlo bylo uneseno na základnu Diego Garcia. NSA ví, kde přistálo. Mobilní telefony vyzváněly ještě několik hodin po zmizení letadla.



Jak se může v dnešní době ztratit letadlo?Jak se může v dnešní době ztratit letadlo?
Celý svět sleduje příběh letu MH370 a pokládá si otázku, jak se může v dnešní době ztratit beze stopy velký Boeing 777.



Nebojte se létání!Nebojte se létání!
Podle přepisů komunikace mezi piloty a dispečery je létání velká legrace. Věřte, zasmějete se...



100 dolarů za sestřelení bezpilotního letadla? Americké město o  tom uvažuje100 dolarů za sestřelení bezpilotního letadla? Americké město o tom uvažuje
Bezpilotní letadla nebo chcete-li drony jsou zejména v USA žhavým tématem, které eskaluje už tak vášnivé diskuse o sledování lidí. Jedno americké městečko jde proti proudu a možná nabídne odměnu za sestřelení bezpilotního letadla.



Američané se bojí o soukromí, na nebe vtrhnou dronyAmeričané se bojí o soukromí, na nebe vtrhnou drony
Za dva roky ovládnou americké nebe bezpilotní letadla nebo také drony.



Bezpilotní letadla aneb když smrt přichází z nebeBezpilotní letadla aneb když smrt přichází z nebe
Bezpilotní letouny jsou fascinujícími hračkami, které se staly rozhodujícím faktorem v současných konfliktech.



Oblast 51 - expedice na místo, které již alespoň existuje...Oblast 51 - expedice na místo, které již alespoň existuje...
Přestože je oblast 51 jedním z nejznámějších míst světa, málokdo zná jeho pravý účel. Možná právě toto tajemství přitahuje tolik pozornosti. Je v tom záměr? Vydejte se s námi na zajímavou expedici...




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí