internetWEEK.cz menu TOPlist

Médium Chico Xavier

Médium Chico Xavier

Brazilský spiritista Chico Xavier pronikl posmrtně i do Čech. Slavné médium a autor stovek knih oslovuje lidi na celém světě.

 

Médium Chico Xavier

Chico Xavier se narodil jako Francisco de Paula Cândido (2. 4. 1910 – 30. 6. 2002) ve městě Pedro Leopoldo ve státě Minas Gerais. V Brazílii se proslavil pod pseudonymem Chico Xavier. Velký vliv na něj měly knihy francouzského spiritisty Allana Kardeca. Napsal metodou psychografie, automatického psaní, 413 knih, které byly přeloženy do 33 jazyků.

 

Diktovali mu duchové

Tvrdil, že mu ruku při psaní vedou duchové. Měl svého celoživotního duchovního průvodce, kterému říkal Emmanuel. Věřil v reinkarnaci, že se lidská duše musí opakovaně vtělovat a prožívat na zemi mnoho životů. Emmanuel podle jeho slov žil nejprve ve starověkém Římu jako senátor, inkarnoval se ve Španělsku jako kněz a žil také jako profesor na francouzské Sorbonně.

 

Honoráře rozdal

Xavier psal nejen romány, ale také náboženská a filosofická díla. Jako spisovatel byl nejen plodný, ale i úspěšný. Jeho knihy sice vyšly v celkovém nákladu 50 milionů výtisků, on ale dával veškerý výtěžek na charitativní účely. Byl dvakrát nominován na Nobelovu cenu míru.

 

Xavier říkal, že je jen médium, které zprostředkovává práci duchů; netvrdil, že má další paranormální schopnosti. Do kontaktu s duchem zesnulého se mohl dostat jen s jeho souhlasem. Hlásil se ke křesťanství, přispěl v Brazílii ke vzniku kardecistického spiritismu jako náboženského směru.

 

Brazilský producent a režisér Daniel Filho o něm v roce 2010 natočil životopisný film s názvem Chico Xavier. Film je zarámován do jednoho večera, během něhož Xavier jako starý muž vystupuje v diskusním pořadu v brazilské televizi. Moderátor ho představuje jako „největší a nejkontroverznější brazilské médium století“. Potom se začne odvíjet celý jeho život od narození až do stáří prostříhávaný děním v průběhu televizního pořadu.

 

 

Astrální město

Podle jedné Xavierovy knihy vznikl v Brazílii film Nosso Lar (česky Náš domov, v angličtině Astral City: A spiritual Journey). Jeho děj se se odehrává v nepozemském městě, které slouží jako přestupní stanice k návratu duší na Zemi. I tento příběh údajně nadiktoval Xavierovi z „druhého břehu“ jeho průvodce. Hlavním hrdinou je zámožný starší lékař André Luiz, který na začátku filmu zemře. Ocitá se v pochmurné krajině, která připomíná peklo. Je v očistci, odkud je po určité době zachráněn, odveden do „nebeského“, astrálního města, kde je zasvěcován do reality posmrtného života, aby se mohl připravit na návrat.

 

 

Brazílie si slavného spiritisty váží, navzdory tomu, že víra v reinkarnaci odporuje katolicismu, vydala jeho portrét na poštovní známce i pamětní medaili k 100. výročí jeho narození.

 

Zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chico_Xavier
YouTube.com

 

Další příspěvky autora: heartblue


Články ve stejných kategoriích:

Reinkarnace   Zajímavá videa   Paranormální jevy  


Kategorie Reinkarnace


Reinkarnace: 10 pozoruhodných minulých životů Reinkarnace: 10 pozoruhodných minulých životů
Když tělo zemře, duše se znovuzrodí v novém. Řada lidí si na své minulé životy pamatuje. Přinášíme deset velmi pozoruhodných příběhů reinkarnace...



Reinkarnace Jeffrey KeenaReinkarnace Jeffrey Keena
Penzionovaný hasič žil v jednom svém minulém životě jako generál americké občanské války. Jeffrey Keene této představě uvěřil a má k tomu více pádných důvodů.



Chlapec si vzpomíná na svůj minulý životChlapec si vzpomíná na svůj minulý život
Malý Skot Cameron Macaulay začal mluvit ve dvou letech o své minulé rodině. Pamatoval si takové detaily z minulého života, že jeho případ byl nafilmován a odvysílán britskou televizí.



Tajemné minulé životyTajemné minulé životy
Jsou lidé, kteří si vzpomínají na to, že již žili. Jiní si myslí, že tělo, ve kterém jsou, jim nepatří. Jasno v tom každému může udělat regresní terapie...



Indigové dítě o změnách na ZemiIndigové dítě o změnách na Zemi
Rozhovor se Sašou stojí za pozornost. V roce 2008 se šířily internetem názory jiného ruského indigového dítěte - Borise. Saša odpověděl na jakékoliv otázky a jeho odpovědi jsou téměř vždy překvapivé.



Skutečně se vrátila Anna Franková?Skutečně se vrátila Anna Franková?
V době holocaustu byla zavřena do koncentračního tábora, odkud se již nedostala. Anna Franková zemřela v březnu roku 1945, ale dnes tu možná chodí mezi námi. Skutečně její duše prošla reinkarnací?



Stanislav Grof – reinkarnaceStanislav Grof – reinkarnace
Reinkarnace je jedním z nejzajímavějších a nejzáhadnějších fenoménů lidské existence.



Spící prorok – Edgar CayceSpící prorok – Edgar Cayce
Edgar Cayce předpověděl posun magnetických pólů, velké katastrofy v Americe, zabýval se Atlantidou a Lemurií. Léčil tisíce lidí.



Horoskopy, věštění, numerologie - lze jim věřit?Horoskopy, věštění, numerologie - lze jim věřit?
Člověk má totiž jednu zajímavou vlastnost - pochybování. Typický příklad je ten, že si někdo zajde ke kartářce, ale před kamarády prezentuje, že tomu stejně nevěří. Ale - co když je to pravda?



Kto to sú Indigo děti?Kto to sú Indigo děti?
Deti Indigo sa rodia/inkarnujú na svet od roku 1980. Názov je odvodený od farebnej škály ich ludskej aury.




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí