internetWEEK.cz menu TOPlist

Věda popírá existenci Nibiru

Věda popírá existenci Nibiru

Astrofyzik NASA David Morrison se vyjádřil na téma Nibiru: žádná kolize s touto mysteriózní planetou nehrozí.

 

Věda popírá existenci Nibiru

Stanovisko oficiální vědy se nemění: není žádný důkaz, Nibiru (Nimiru) neexistuje. Kdyby nějaká planeta o velikosti Nibiru, resp. hnědý trpaslík, někdy prolétla středem naší sluneční soustavy, způsobilo by to změny oběžných drah vnitřních planet. Ty se ale dlouhodobě nemění. A co víc: Země by přišla o Měsíc. Ten by taková planeta zkázy prostě odvlekla, dodává dr. Morrison.

 

Astrofyzik zopakoval známé stanovisko, že kdyby se těleso takové velikosti blížilo a hrozilo v roce 2012 kataklyzmatem Zemi, vědci by o něm dávno věděli. Nibiru by se totiž nacházela uvnitř oběžné dráhy Marsu a byla by viditelná pouhým okem. Za druhé by již „nyní“ (video je z října 2011) narušovala oběžné dráhy planet včetně Země. Ty jsou ale pravidelně měřeny a jsou stabilní. A za třetí během posledního milionu let žádné takové těleso kolem Země neproletělo. V případě, že by se k Slunci blížil objekt jako hnědý trpaslík, astronomové by to zaznamenávali již desetiletí a dopady by byly daleko větší a horší než obyčejná, byť obrovská planeta.

 

Kolize s Nibiru

Přílet Nibiru byl – na základě problematického zdroje – předpovídán již na rok 2003. Od té doby se čas od času vynořuje další odhad, často i videa s mapami oblohy, kde různí lidé šipkami ukazují nějaký objekt, který má být Nibiru. Jde současně o konspirační teorii: mnoho lidí věří, že vědci a vlády se spikli a utajují přílet planety, protože nechtějí, aby vypukla panika, ale sami se včas odklidí do podzemních krytů.

 

V lednu jsme zveřejnili informaci, že Rusové posunuli přílet „nebeského koštěte“ na rok 2013. Přesně 14. února by se měl tento vesmírný poutník maximálně přiblížit k Zemi a proletět kolem ní. Existence Nibiru byla matematicky propočítána již v 80. letech, tvrdila televizní stanice.

 

Publikovali jsme také článek o Atlantidě od českého atlantologa Iva Wiesnera, který s teorií periodických příletů Nibiru (kterou nazývá Nimiru), počítá do té míry, že ji činil odpovědnou za postupnou zkázu Atlantidy i klimatické změny na planetě včetně vzestupu moří o stovky metrů. Pokud přistoupíme na stanovisko NASA, tak Wiesnerova teorie padá a s Atlantidou, kataklyzmaty, potopou světa i vzestupem oceánů to muselo být jinak: možná sluneční erupce, oteplování, tání ledovců, zemětřesení aj.

 

Nibiru (Neberu, Nebiru) je akkádské slovo s významem „přechod“ nebo „převoz“ zvláště u řek. V babylónské astronomii tak bylo označováno nejvyšší místo ekliptiky, ale také planetu Jupiter, říkalo se jí „hvězda Mardukova“.

 

Kdo první předpověděl přílet Nibiru?

Byla to Američanka Nancy Liederová, zakladatelka webové stránky s názvem ZetaTalk. Liederová již v roce 1995 prohlásila, že je v kontaktu s mimozemšťany z hvězdy v Zeta Reticuli a má lidstvo varovat před kosmickým tělesem, které proletí v květnu 2003 sluneční soustavou, těsně mine Zemi, posune magnetické póly a zničí většinu lidstva. Její proroctví akceptovalo mnoho skupin očekávajících konec světa. Ačkoliv jméno této planety bylo převzato ze spisů spisovatele Zecharia Sitchina (1920-2010), ten odmítl, že by byl otcem myšlenky.

 

Zecharia Sitchin

Ikona záhadologů Zecharia Sitchin (rusky Захария Ситчин) propagoval svým dílem myšlenku mimozemského původu lidstva. Vystudoval ekonomii (a byl tedy samouk). Tvrdil, že za vznikem starověké sumerské civilizace stáli „Anunnaki“, (nebo „Nefilim“)- mimozemská rasa z dosud neobjevené planety našeho solárního systému – Nibiru. Ta podle něj putuje po dlouhé, eliptické oběžné dráze a planeta projde vnitřní sluneční soustavou zhruba každých 3600 let. Planeta se v dávných dobách srazila s Tiamatem, jenž je další hypotetickou planetou, umísťovanou Sitchinem mezi Mars a Jupiter. Tato kolize dala vzniknout planetě Zemi.

 

Konspirační teorie

Vyznavači Nibiru jako zdroje blížícího se konce světa obviňují NASA, že skrývá vizuální důkazy existence Nibiru. Vycházejí například z dat, která přinesl satelit IRAS v roce 1983, která oznámila velký neznámý objekt ve sluneční soustavě. Později analytici zjistili, že šlo o vzdálené galaxie a intergalaktický oblak. Jiná obvinění konspirátorů vycházejí z chybějících dat na Google Sky, podle nich zcenzurované kvůli Nibiru. Google oznámil, že chybějící místo bylo způsobeno softwarovou chybou. Za Nibiru bývá také někdy označována uhlíková hvězda CW Leonis.

 

Zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nibiru_collision
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zecharia_Sitchin
http://www.seti.org/seti-institute/news/truth-about-nibiru-david-morrison-director-carl-sagan-center
http://internetweek.cz/vesmir/planeta-nibiru-ohrozi-zemi-v-roce-2013

 

Další příspěvky autora: heartblue


Články ve stejných kategoriích:

Nibiru   NASA   Věda   Vesmír   Konspirační teorie  


Kategorie Nibiru


Deset největších záhad naší sluneční soustavyDeset největších záhad naší sluneční soustavy
Naše sluneční soustava je relativně malá, pozorujeme ji stále vyspělejší technikou, ale to neznamená, že rozumíme všemu, co se v ní děje. Žebříček deseti největších hádanek naší sluneční soustavy sestavil Ian O´Neil, začíná od těch nejmenších.



Atlantida podle Iva WiesneraAtlantida podle Iva Wiesnera
Ivo Wiesner patřil mezi atlantology, kteří systematicky zkoumají všechny dostupné prameny a jdou svou vlastní cestou. Výsledkem jeho alternativního bádání je obraz historie, která s oficiální vědou nemá téměř nic společného...



Dvojité Slunce – zatraceně vzácný jevDvojité Slunce – zatraceně vzácný jev
Vypadá to jako reflexe na optice kamery. Ale odraz to není. Sám jsem viděl naprosto zřetelně dvě slunce v létě 2011 v Praze při východu slunce.



Země praskáZemě praská
Nedávno se objevila na jednom německém ostrově dva kilometry dlouhá trhlina v zemi, hluboká asi jeden metr. Zapadá do podobných anomálií na celé planetě?



Planeta Nibiru ohrozí Zemi v roce 2013Planeta Nibiru ohrozí Zemi v roce 2013
Obrovská planeta, 5x větší než Země bloudí vesmírem. V roce 2013 se dostane do naší nebezpečné blízkosti. Ovlivní náš život?


Kategorie Konspirační teorie


Zmizení letu 370 – Konspirační teorie (2)Zmizení letu 370 – Konspirační teorie (2)
Média si nevšímají masivního zastoupení zaměstnanců Rothschildovy firmy Freescale ve zmizelém Boeingu. Jenomže právě to je inspirací pro hodně třaskavou konspirační teorii, v které hrají významnou roli utajované vojenské technologie.



Zmizení letu 370 – konspirační teorieZmizení letu 370 – konspirační teorie
Hlavní konspirační teorie - letadlo bylo uneseno na základnu Diego Garcia. NSA ví, kde přistálo. Mobilní telefony vyzváněly ještě několik hodin po zmizení letadla.



Zdraví: 8 uznaných konspiračních teoriíZdraví: 8 uznaných konspiračních teorií
Fluor ve vodě škodí, ekologické sáčky jsou karcinogenní a GMO znečišťuje americké řeky insekticidem. Některá hlavní média v USA, Kanadě a v Británii začínají publikovat informace, které předtím spadaly jen do oblasti alternativní žurnalistiky.



Jak byl zabit Usáma bin LádinJak byl zabit Usáma bin Ládin
Další voják podal svědectví o smrti šéfa Al Kájdy. Existují tři verze o jeho konci. Jedna je oficiální, druhou popsal Matt Bissonnett v knize No Easy Day. Třetí svědectví poskytl časopisu Esquire člen komanda zvaný Střelec.



Konspirace – Střelba v Sandy Hook Konspirace – Střelba v Sandy Hook
Američané mají novou konspirační teorii. Její tvůrci nevěří, že popis krveprolití v základní škole v Newtownu je pravdivým obrazem skutečnosti. Bylo to jinak. Ale jak?



9/11 – Co je nového v konspiračních teoriích?9/11 – Co je nového v konspiračních teoriích?
Američané nezapomínají na podivné útoky ze září 2001 ani na začátku roku 2013. Video ukazuje, jak ke zdi Pentagonu přilétá raketa. Expert KGB: Dvojčata položila termonukleární demolice.



Šílený střelec James Holmes byl naprogramovánŠílený střelec James Holmes byl naprogramován
Konspirační teorie v kauze Jamese Holmese. Jeho spoluvězeň z vazby vypovídá. Masový vrah řekl, že byl „naprogramován“ zločinným psychiatrem.



Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!Zdravá konkurence pro toxický aspartam? Stévie!
Je to obyčejná tráva. 300x sladší než cukr. Ale nemá kalorie a nezvyšuje hladinu inzulinu. Proto je postrachem potravinářské chemie.



Velké konspirační teorie: ChemtrailsVelké konspirační teorie: Chemtrails
Podívejte se na oblohu. Uvidíte silnou mlžnou čáru od letadla, která vydrží pěkně dlouho. Pozor, je v tom záměr! Vládci světa, ilumináti vás ohrožují. Taková je chemtrailová konspirační teorie. My jsme se pokusili dát dohromady všechna pro i proti.



Svět řídí jedna superkorporace!Svět řídí jedna superkorporace!
Nejde přitom o konspirační teorii, ale o realitu – dokázali to výzkumníci Curyšské univerzity.




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí