Chrápání zmírní změna životního stylu i jiná poloha při spánku

Chrápání je velmi nepříjemným problémem. Většinou to nijak nepociťují právě oni, ale všichni v jejich okolí. Řešení je možné, ale musíte k tomu přistupovat hodně individuálně. V první řadě byste měli vše konzultovat s lékařem, protože vám může poradit hodně metod, stejně jako léčebné prostředky. V každém případě ale můžete zkusit i pár domácích metod. Změna životního stylu Nadváha může působit problémy s chrápáním. Když zhubnete, můžete se tohoto problému zbavit (a také mnoha dalších potíží). Měli byste také omezit konzumaci alkoholu, a to hlavně před spaním. Alkohol uvolňuje svaly v krku, takže budete mnohem více chrápat.

Read more

Příště raději o pivo méně. „Policejní hlídka nechtěla uvěřit, že jsem nadýchal zbytkový alkohol,“ lituje Martin

Stačí pár piv a ráno je problém. Kdo si sám neověřil, jak pomalu jeho tělo spaluje, možná jezdí pravidelně opilý. Zbytkový alkohol totiž můžete v dechu mít, i když se v první chvíli cítíte úplně v pohodě. Já si to zažil na vlastní kůži. Kdybych neměl ta proklatá piva, zůstal by mi řidičák a také dost peněz. Tak nějak bych shrnul posezení u kamaráda. Přitom nešlo o nijak velký bujarý večírek. Prostě jsme jenom poseděli a dali si společně pár piv. A na závěr i něco ostřejšího, na rozloučenou.

Read more

Na rychlost nabíjení má velký vliv typ kabelu

Nabíjecí kabely jsou dnes nezbytnou součástí výbavy každého člověka žijícího v moderní společnosti. Bez nabíječky si nemůžeme nabít žádný přístroj, který funguje bezdrátově. Ať už se jedná o notebook, mobilní telefon, nebo další zařízení s vestavnou baterií. Každá nabíječka funguje ovšem jinak. RAVPower patří k lídrům v oblasti rychlého nabíjení. Nejnovější rychlá nabíječka patří zároveň k nejmenším. Pokud používáte jednu z nabíječek RAVPower, ale pouze se standardním kabelem, výsledek není určitě potěšující. Abyste dosáhli těch nejlepších výsledků, budete potřebovat správný kabel. Pojďme se tedy podívat, jak můžete zlepšit rychlost nabíjení. Rychlé nabíjení Rychlonabíječky získaly mezi uživateli ihned popularitu.

Read more

„Vytoužená nemovitost skrývala tajemství, které makléř zapřel. Místo stěhování ji prodáváme,“ smutní rodina

Jsou věci, které při nákupu nemovitosti nezjistíte. Dozvíte se je až později, od místních. Bohužel se to stalo i nám, když jsme kupovali vysněný dům. O jeho minulosti nám nikdo neřekl. Když jsme ji zjistili, rozhodli jsme se ho opustit. Dům, který jsme si koupili, nás netěšil dlouho. Zjistili jsme, že je spjatý s hrůznou událostí a nechtěli jsme v takové nemovitosti bydlet. Přitom se jednalo o dokonalé bydlení, které by nám vyhovovalo po všech směrech. Zvláště, když jsme tak dlouho hledali odpovídající nemovitost. Byly to dlouhé měsíce volání na inzeráty, po kterých jsme absolvovali prohlídky.

Read more

Chilli koření pokrmy příjemně okoření, k tomu prospěje našemu zdraví

Dodá jídlům chuť, zahřeje tělo a může pomoci při řešení zdravotních problémů. Dokáže být jako koště a smést bakterie, ale také pomůže inhibovat vývoj rakovinných buněk v plicích a zbavit se migrénové bolesti. Řeč je o obyčejném chilli koření. Vlastnosti chilli Chilli papričky jsou známé tím, že mají nízký obsah kalorií, pikantní chuť a obsahují velkou dávku vlákniny. Kapsaicin v nich obsažený má protirakovinné vlastnosti a příznivý vliv při boji proti žaludečním vředům. Kromě toho chilli podporuje činnost oběhového systému, má analgetický účinek a pozitivně působí na imunitní systém.

Read more

Čechomor, Olympic, Tři sestry…

…Wanastowi Vjecy, Mňága a Žďorp, Horkýže Slíže. Na tato a další jména zve letošní Bernard Fest. Jeho už 28. ročník se uskuteční o čtvrtém červnovém víkendu, tedy 21. a 22. června 2024 v Humpolci. Čím dříve se k jeho návštěvě rozhodnete, tím lépe, každý měsíc blíže k festivalu se cena vstupenek zvyšuje. „Je to malý velký festival. I přes limity prostranství Horního náměstí můžeme i tentokrát do Humpolce zvát na program složený z toho nejlepšího na české a slovenské scéně. Těšíme se, že se opět podaří vytvořit jedinečnou atmosféru, za kterou návštěvníci už tolik let rádi přicházejí,“ láká na hudební víkend hlavní pořadatel Zdeněk Mikulášek.

Read more

„Nechoďte za mnou, neptejte se mě na výběr, ani mi nic nevnucujte,“ dávám najevo vlezlým prodavačkám

Kdykoliv jdu nakupovat, ať už je to v obchodě s oblečením nebo v jakémkoliv jiném kvelbu, vždycky se mi stává jedna věc, která mi leze na nervy. Personál v těchto obchodech je někdy až moc vlezlý. Chápu, že chtějí být nápomocní, ale někdy je to opravdu přes čáru. Když potřebuji, rád si nechám poradit, ale co mi vadí je, když to některé prodavačky s tou iniciativou přehánějí.

Read more

„Pár inzerátů na bazaru a budu muset koupit novou SIM kartu a telefon. Lidé nemají ohledu,“ líčí František

Jsem technologický nadšenec jsem často měním elektroniku, gadgety i mobilní telefony. Mám rád pocit, když můžu vyzkoušet nejnovější přístroje, a jakmile mi něco přestane vyhovovat nebo objevím něco lepšího, rozhodnu se starší kousky prodat. To mi umožňuje udržovat svoji technologickou vášeň v rozumných mezích, aniž bych zbytečně plýtval zdroji. Samozřejmě vždy na prodeji o nějaké peníze přijdu, ale beru to jako určitou daň za svou technologickou vášeň. Začal jsem prodávat nepotřebné věci na různých online bazarech a brzy jsem si uvědomil jednu důležitou věc – potřebuji novou SIM kartu.

Read more

Na pneumatikách záleží. Tyhle parametry jsou při výběru ty nejdůležitější

Představte si chladné ráno, kdy vyrážíte do práce a vaše auto se na zasněžené a zledovatělé silnici chová jako baletka na ledě. Nebo si naopak vybavte horký letní den, kdy jsou zatáčky na suchém asfaltu příjemným zpestřením cesty domů. Rozdíl mezi těmito dvěma scénáři? Často jen výběr správných pneumatik. Na jaké parametry při výběru koukat? Na to se podíváme v tomto článku. Správný výběr pneumatik není jen o značce, o tom jestli vybrat Michelin, Goodyear nebo třeba Pirelli. Je to o pochopení vašich potřeb, stylu jízdy a očekávání od vašeho vozu.

Read more

Při výběru ryb hraje důležitou roli jejich původ. Má vliv na chuť a kvalitu

Ryby jsou nezbytnou součástí každého jídelníčku. Na stole by se měl objevit nejen kapr, ale také mnoho chutnějších druhů. Mezi těmi, které si lidé často kupují, je ale několik exemplářů, kterým bychom se měli obloukem vyhýbat. Dokonce i odborníci varují, že mohou vážně ohrozit zdraví. Škodlivé ryby Bohužel spolu s dynamickým vývojem civilizace žijí v mořích a oceánech ryby nižší kvality. Znečištění vod, které je alarmující, má za následek, že některé ryby nejsou zdravé, a mohou být dokonce smrtelně nebezpečné. Mluvíme hlavně o obsahu mikroplastu a těžkých kovech.

Read more