DĚTSKÉ TÁBORY

Dětské tábory Sindibád

DĚTSKÉ TÁBORY společnosti SINDIBÁD

Společnost SINDIBÁD pořádá dětské tábory v tuzemsku i v zahraničí. Tábory máme nejen pro děti, ale i teenagery, tedy pro děti starší až do 18 let. Každý tábor dopředu pečlivě připravujeme jak po stránce programové, tak i logistické.

Při realizaci táborů spolupracujeme se zkušenými sportovními lektory, zdravotníky a s proškolenými vedoucími často z řad pedagogů. Kancelář pořádající dětské tábory jsme založili v roce 1991.

Dětské tábory celoročně

Dětské tábory a akce pro teenagery zajišťujeme celoročně, nejen v době letních prázdnin. Na jaře a na podzim pořádáme víkendové pobyty na našich základnách v Jizerských horách, stejně jako v době podzimních a velikonočních prázdnin. V létě jsme s dětmi v přímořských destinacích, v Českém ráji a v Jizerských horách. V zimních měsících pobýváme v lyžařských střediscích Česka, Rakouska a Slovenska.

Dětské tábory na klíč

Standardně zajišťujeme dětské tábory ze 100%. Naše služby vždy obsahují dopravu, ubytování, stravu, cestovní pojištění, program a táborové pracovníky. Volitelně pak výlety, připojištění stornopoplatků, připojištění Covid-19 a další služby.

Dětské tábory s naší dopravou

Od roku 2003 provozujeme „tuzemskou“ autobusovou dopravu a od roku 2008 pak i autobusovou dopravu „mezinárodní“. Vozidla máme na všech sedadlech vybaveny bezpečnostními pásy, dvouzónovou klimatizací, audio/video systémem, několika monitory, navigací, zatmavenými okny, přídavným boxem na zavazadla a tažným zařízením. Našimi autobusy částečně obsluhujeme tuzemské i zahraniční tábory.

Historie společnosti SINDIBÁD

Společnost SINDIBÁD se skládá ze tří subjektů / firem. Každá firma je samostatným právním subjektem majícím ve svém vedení stejnou osobu, která dětské tábory pořádá od roku 1991. První firmu s oprávněním pořádat dětské tábory založila v roce 1994 jakožto fyzická osoba – podnikatel. V roce 1998 vznikla obchodní společnost SINDIBÁD cestovní kancelář, s.r.o., která v pořádání táborů pokračovala do roku 2021. Od roku 2022 dětské tábory pořádá Klub SINDIBÁD, který tak navazuje na letitou tradici.

Vstupte do Klubu Sindibád a hned na první tábor obdržíte slevu 5-10%

NĚKTERÉ Z NAŠICH TÁBORŮ

Tábory na koních

Jizerské hory
Jizerské hory

Koňské tábory probíhají na našem karavanovém tábořišti umístěném ve Frýdlantském výběžku v Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Táborníkům jsou k dispozici dvě jízdárny, ohniště s posezením, trampolína, stolní fotbálek a společenská místnost. Tábory na koních jsou určeny pro 30 dětí, které jsou rozděleny do oddílů. Každý den má jeden z oddílů službu v táboře (služební oddíl) a jeden oddíl se stará o koně (faremní oddíl). Služební oddíl pomáhá při ranních nákupech čerstvého pečiva, přípravě jídelny, stavění táborového ohně a s dalšími táborovými činnostmi. Faremní oddíl pečuje o koně, připravuje je pro ostatní účastníky tábora, hřebelcuje, vyvádí, nasedlává, vodí. Výuka probíhá po skupinkách v průběhu celého dne.

Tábory u moře v Chorvatsku

Chorvatsko
Chorvatsko, Istrie

Tábory nové generace v Chorvatsku jsou ojedinělé tím, že se konají v několika přímořských areálech. Děti si tak mohou nejen v průběhu několika let, ale i v průběhu jediných letních prázdnin vyzkoušet několik pobytů v Chorvatsku, vždy na jiném místě. Tábor je umístěn nejblíže ze všech možných přímořských destinací, nachází se v klidné lokalitě přímořského areálu (maximální bezpečnost a kontrola dětí), česká kuchyně (nehrozí neznámá jídla). Tábor je nejvhodnější variantou pro nejmladší děti či pro děti jedoucí na tábor poprvé. Vzdálenost z Prahy je cca 800 km, čistá doba cesty je cca 9 hodin. Rychlejší cesta k moři z České republiky neexistuje. Tuto lokalitu jsme vybrali záměrně právě kvůli jejímu bezkonkurenčně nejrychlejšímu dosažení.

Airsoftové campy

Airsoft
Jizerské hory

Airsoftové dětské tábory probíhají na našem karavanovém tábořišti umístěném ve Frýdlantském výběžku v Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Tábořiště je v přírodě na louce obklopené vzrostlými stromy a keři. Pro táborníky je k dispozici ohniště s posezením, trampolína, stolní fotbálek a velkoprostorový stan sloužící jako společenská místnost. Táborová kuchyň je ve zvláštním karavanu a dalších 9 speciálně přestavěných karavanů slouží k ubytování táborových účastníků. Airsoftovou hrou stráví účastníci tábora převážnou část svého času. Program jednotlivých dní sestavujeme z postupně složitějších her přecházejících až do misí. V těchto hrách plní jednotlivé týmy stále obtížnější úkoly. Samozřejmě vždy se zbraní v ruce a pod vedením zkušených vedoucích.

Sportovní tábory

Sportovní tábory
Jizerské hory

Sportovní tábory jsou určeny pro akční děti, které rády tráví svůj volný čas sportovní aktivitou v kolektivu prima kamarádů. Nezáleží na tom, jaký sport přes rok děláte, u nás si vyzkoušíte více sportů a můžete se pak lépe rozhodnout, který si nejvíce oblíbíte a budete se mu nadále věnovat. U nás nezažiješ nudu, strávíš skvělý týden plný sportovních aktivit, v bezva kolektivu a v duchu fair-play. Určitě najdeme čas i na klasické táborové aktivity – výlet, koupání, ohýnek s kytarou. Přímo na tábořišti jsou pak možné doplňkové sportovní aktivity, jako je trampolína, stolní fotbálek a ping-pong. K dispozici máme tělocvičnu a venkovní sportoviště. Naučíme se základy volejbalu, basketbalu, fotbalu, nechybí ani plavání a horolezecká stěna. Program okořeníme střelbou ze vzduchovky, airsoftem a jízdou na koni.

Florbalové tábory

Florbalové tábory
Jizerské hory

Tento v roce 2022 nově vytvořený tábor zaměřený na florbal vedou zkušené hráčky ženského týmu SK Florbal Benešov v čele s dlouholetou trenérkou dětských kategorií. Děti rozdělíme do oddílů dle jejich dovedností, aby pro každého účastníka tábora byly tréninky přínosné a aby se každé dítě mohlo ve svých dovednostech zlepšovat. Zaměřujeme se nejen na florbalové dovednosti, ale i všeobecnou zručnost, fyzičku a týmového ducha každého jednotlivce. Z florbalových dovedností budeme pilovat správně provedenou střelbu, přesné přihrávky, vedení míčku a souhru hokejky a balonku.

Cyklistické tábory

Jizerské hory

Nezapomenutelný cyklistický tábor plný zábavy, kde si naplno užijete bohatý program pod vedením a dohledem zkušených instruktorů. Poznáte krásné prostředí Jizerských hor a najdete spoustu nových přátel se společnými zájmy. Naprosto ojedinělým zážitkem je jízda po místním Singltreku, nebo-li po uměle vytvořené stezce pro cyklisty vedoucí lesy a loukami Jizerských hor. Singltrek (celým názvem Singltrek pod Smrkem) má 12 okruhů různých obtížností v délce několika desítek kilometrů. Trať je zpevněná písečná, průběžně upravovaná, značená a jednosměrná.

DĚTSKÉ TÁBORY A PANDEMIE

Dětské tábory - Garance

Dětské tábory v roce 2024

V roce 2023 jsme odjeli všechny tuzemské i zahraniční tábory. Vrátili jsme se z nich posílení na těle i na duchu a hlavně zdraví. Na rozdíl od roku 2021 nebyly zahraniční tábory nijak omezeny a mohly se tak konat ve všech zemích. Počasí nám přálo, vzduch byl teplý, moře osvěžující, lidé příjemní.

Dětské tábory - Garance
Dětské tábory - Garance

Především s ohledem na nejistotu spojenou s pandemií jsme v roce 2021 vytvořili zcela nové legislativní podmínky. Jednalo se o Pojištění stornopoplatků a Pojištění Covid-19. Pojištění stornopoplatků se standardně vztahuje na situaci, kdy dítě nemůže nastoupit na tábor z důvodu nemoci nebo úrazu. Pojištění Covid-19 řeší situaci, kdy není možno uskutečnit tábor z důvodů pandemie. V takovém případě rodiče obdrží bezodkladně peníze za poukaz v plné výši a především bez ohledu na státem vydanou možnost vydávání voucherů. Zásluhou těchto dvou pojištění se rodiče nemusí obávat o své finance poskytnuté jako záloha či doplatek táborového poukazu. Podrobné informace naleznete v našich Všeobecných obchodních podmínkách v článku 5. Tato pojištění ponecháváme platná i pro tábory konané v roce 2024.