RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb
Chutného kapříka od pana Šopíka
Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme
Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.
Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.
Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.
Akce a aktuality:
24.04.2023
Nyní AKČNÍ CENA – Výběrový KAPR za výhodnou cenu! Do vyprodání zásob!!!
Recept pro dnešní den:
KAPR PEČENÝ S PIKANTNÍ NÁDIVKOU
polovina očištěného a páteřní kosti zbaveného kapra (asi 600-800 g), sůl, Nádivka:, 60 g másla, 2 žemle, 1/4 litru mléka, 1 vejce, 4 sardele nebo 2 lžičky sardelové pasty, trochu soli, majoránky a petrželky, máslo na pečení
Hřbet kapra několikrát šikmo mělce nakrojíme, aby se při pečení nekroutil. V pekáči rozehřejeme máslo, na ně položíme připravenou osolenou půlku kapra hřbetem dolů, povrch půlky kapra potřeme připravenou nádivkou a v horké troubě pečeme asi 30 minut.#Příprava nádivky: V misce utřeme máslo s prolisovanými sardelemi nebo pastou do pěny, přidáme ostrouhané, rozčtvrcené žemle namočené v mléce, dobře vymačkané a na masovém strojku umleté nebo sítem protřené, vejce, trochu soli, koření, jemně rozsekanou petrželku a vše dobře promícháme. Nádivka musí být dostatečně hustá. Je-li řídká, přimícháme do ní trochu strouhanky. Hotovou nádivku před použitím postavíme na chvíli do chladu. Podáváme jako samostatný pokrm. Jako příloha vařené brambory a okurkový nebo hlvákový salát, popř. kompot.