www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Út, 03/27/2018 - 15:03

Velikonoční koledníci si k vám domů chodí nejen pro zdobená či malovaná vajíčka a pentle, ale určitě i pro něco dobrého na zub! Rádi byste, aby vaše slavnostní tabule obsahovala dobroty, na které budou koledníci ještě dlouho vzpomínat? Pak jim připravte tyto speciality, po kterých se budou jen olizovat!

Velikonoční jednohubky

Ingredience:

2 velké bagety

máslo

3 uvařená vejce

sterilované okurky

150 g uzená kotleta vcelku

3 plátky eidamu

párátka

 

Postup:

Bagetu si rozkrájejte na kolečka a namažte máslem. Eidam i uzené maso si nakrájejte na stejné čtverečky. Na jednohubky postupně klaďte uzené maso, kousek eidamu, kolečko vajíčka a na závěr přidejte kousek sterilované okurky. Do každé jednohubky pak zapíchněte párátko, aby se jednohubky lépe držely. Uvidíte, že se po nich jen zapráší!

Čokoládové sušenky

Ingredience:

1 hrnek hladké mouky

1 čajová lžička jedlé sody

1 čajová lžička soli

1/2 másla

1/3 hrnku cukru

1/3 hrnku třtinového cukru

1 vanilkový cukr

2 vejce

1 hrnek nakrájené čokolády na vaření

1 balíček barevných cukrových polev na zdobení

Postup:

Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse. V další míse utřete máslo s cukrem, přidejte vejce a postupně přimíchejte sypkou směs. Nakonec přidejte čokoládové kousíčky. Těsto můžete na plech dávat velkou lžící v poměru vždy 1 PL těsta na 1 sušenku. Sušenky na plech rozmístěte dostatečně od sebe, aby se nespojily. Pečte 9-11 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Po upečení je zdobte barevnými polevami, motivy kytiček, vajíčka nebo zajíčka se na Velikonoce budou skvěle hodit!

Tvarohové dortíky s jahodovým a kiwi pyré

Ingredience:

250 g měkkého tvarohu

150 g celých kulatých piškotů

80 g cukru krystal

2 dl polotučného mléka

60 g másla

1 balení vanilkového cukru

20 g čiré želatiny

1 vanička jahody

4 kiwi

 

Postup:

Želatinu vložte do misky, zalijte ji trochou mléka a vložte do chladničky. 100 g piškotů rozdrťte a smíchejte s máslem. Směsí potom plňte malé mističky tak, že ji zatlačíte na dno jako základ dortíku. Zbylé mléko zahřejte, přisypte k němu cukr, želatinu, vanilkový cukr a tvaroh. Vše vyšlehejte. Tuto směs nalévejte na piškotový základ v každé mističce zhruba do poloviny. Poklaďte zbylými celými piškoty. V mixéru si připravte ovocné pyré z jahod a následně i z kiwi. Hotovým pyré ozdobte tvarohovou směs. Pyré můžete připravit i z dalších druhů ovoce jako je mango nebo borůvky, podle vaší chuti. Na výrobu ovocného pyré se vám bude skvěle hodit vysokootáčkový kuchyňský mixér Orava RM-1000 G, který je vhodný nejen pro přípravu ovocných pyré, ale také pro klasické mixování či sekání, přípravu koktejlů, zdravých smoothie, polévek či ovocných dezertů nebo příkrmů pro děti. Mixér Orava RM-1000 G disponuje velmi silným 1 000 W motorem a zvládne až 20 000 ot./min. Zpracovává suroviny tak, že v nich zůstává maximum z výživných látek a vitaminů. K mixování si můžete vybrat ze 2 druhů nerezových nožů pro mletí a mixování. V balení naleznete také 5 ks mixovacích nádob o objemu 900 ml (3x) a 500 ml (2x). Veškeré demontovatelné díly lze mýt i v myčce nádobí. Mixér Orava RM-1000 G je opatřen protiskluzovými nožičkami pro větší stabilitu. Hodit se vám bude také cestovní víčko, ve kterém si můžete vaše zdravé smoothie či ovocný dezert odnést do práce nebo do školy.

 

Hodil by se výkonný a praktický mixér i do vaší kuchyně? Na www.orava.cz si můžete vybrat ten pravý model pro každou domácnost!

 

 

reklama: