Zprávy z našeho regionu
Z našeho vysílání
-
Soutěžte s námi o poukaz na pivo Ferdinand
Každý všední den od 9. do 20. června soutěžíme v našem vysílání o voucher na pivo Ferdinand do jednoho z vybraných penzionů a restaurací.
-
S hejtmanem Ústeckého kraje o zdravotnictví, dopravě i turismu
Už 25 let mají kraje své místo v české porevoluční samosprávě. Právě tomuto výročí se věnuje naše povídání s Richardem Brabcem, hejtmanem Ústeckého kraje za hnutí ANO.
-
Ústecký kraj má 25 let. Jak se jeho fungování osvědčilo?
Letos si připomínáme čtvrt století od zřízení nových krajů Česka. V roce 2000 nahradila okresní úřady právě hejtmanství, která také převzala některou agendu z ministerstev.
-
O víkendu se koná celá řada festivalů. Můžete si ale také zahrát na indiány nebo si zajít na box
Grand Prix v boxu a Indiánský den Karla Maye, Festival řeky nebo Divadelní léto na Hněvíně. To je jen malá ochutnávka z akcí, které se o víkendu v našem kraji konají.
-
Podívejte se na život sýkorek koňader zblízka – nahlédněte přímo do sýkorníku
Co můžete uvidět, když nahlédnete sýkorám koňadrám do kuchyně a do ložnice ? O tom si povídáme s Kateřinou Jančaříkovou.
-
Kamil Ausbuher – cyklokrosový šampion z Podbořan
Na 16 světových šampionátech startoval podbořanský rodák, cyklokrosař Kamil Ausbuher.
-
Rozrazil zlepšuje hladinu cholesterolu a čistí krev. Má ale i další blahodárné účinky
Jednou z bylinek, které sbíraly už naše babičky, je rozrazil lékařský. Říkávaly mu také bouřka, protože věřily, že po jeho utrhnutí se bouřka opravdu spustí.
-
Jujuba, známá také jako čínské datle, je bohatým zdrojem minerálů a antioxidantů
Jujuba je využívána v tradiční čínské medicíně. Plody tohoto teplomilného opadavého keře nebo stromu, připomínají datle. Dají se jíst čerstvé, sušené nebo kandované.
Tipy na výlet
-
V České Kamenici si užijete jízdu na ručním přívozu i hrátky s vodními prvky na potoku
V České Kamenici si můžete hrát na vodě i s vodou. Po žlutě značené turistické cestě dojdete z centra města k parku miniatur Mlýnky - Brand.
-
Kytlické chutney, smrkový sirup i džem jsou Regionálními potravinami Českosaského Švýcarska
S cibulovým chutney, nebo jak říká cibulovkou, vyhrál Petr Psota první místo v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.