Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

14.05.2024 22:00 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou. „Jsme předurčení k tomu dovládnout, udělám pro to všechno,“ prohlásil. Hovořil také o tom, čím chce vláda vylepšit dnes definitivně přijatý migrační pakt, který podle předsedy vlády skutečně neobsahuje žádné povinné kvóty.

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“
Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Interview ČT24

Česká vláda se do několika dnů sejde v novém složení. Prezident slíbil ve čtvrtek jmenovat nového ministra pro vědu a výzkum Marka Ženíška z TOP 09.

Na dotaz, zda si vláda personální výměnu ministryně Heleny Langšádlové, jejíž pracovitost ocenili vědci a vědecké instituce, nemohla odpustit, premiér Petr Fiala uvedl: „Skutečně jsem ocenil práci Heleny Langšádlové a stojím za tím. Ale ona sama to řekla velmi přesně; ve chvíli, kdy ztratíte podporu vlastní strany, je nemožné pokračovat,“ řekl, že Langšádlová neztratila podporu vlády samotné, ale vlastní strany TOP 09.

Není naštvaný na šéfku TOP 09, že výměna nakonec vyšla až napodruhé a na celou vládu kvůli tomu dopadl reputační škraloup. „Nebylo to šťastné, nemám z toho žádnou radost. Vše se odehrálo velmi rychle, v řádu hodin; Helena Langšádlová rezignovala, TOP 09 nominovala emeritního Pavla Tuleju, zde se ukázaly problémy, které sám vyhodnotil, že by překážely ve výkonu funkce, a velmi rychle jsme dospěli k rozhodnutí, že to má být Marek Ženíšek, což je zkušený politik,“ uvedl Petr Fiala v pořadu Interview ČT24.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

„Jsme předurčení k tomu dovládnout, udělám pro to všechno,“, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 15.05.2024 9:01:39
Sproste slovo, sproste slovo, nekolik sprostych slov...!!!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Lidé zuří: Odhad výsledků voleb se přes noc náhle změnil. SPOLU dotáhlo Babiše. A nejen to

17:00 Lidé zuří: Odhad výsledků voleb se přes noc náhle změnil. SPOLU dotáhlo Babiše. A nejen to

Matematik a statistik Michal Škop, který sestavil pro Seznam Zprávy svou predikci volebních výsledků…