Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    124 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    519 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    2,9 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Společně restujeme asi 10 minut, přilijeme vývar a vaříme do změknutí.
  2. Mezitím omyjeme fazolky, seřízneme oba konce, nakrájíme je na třícentimetrové kousky a vaříme je v osolené vodě asi 6 minut.
  3. Polovinu uvařených fazolek přidáme do polévky, okořeníme ji a rozmixujeme dohladka. Polévku nakonec zjemníme smetanou, zakápneme olivovým olejem, přidáme zbytek vařených fazolek a pro zvýraznění chuti můžeme přidat lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.