Špízy s úhořem

Tento snadný pokrm lehce vykouzlíte podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    150 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    626 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    2,7 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Úhoře podle potřeby zbavíme vnitřností, očistíme, odřízneme hlavu, ocasní ploutev a nařežeme asi na 3 cm silné špalíky. Omytýcitron nakrájíme na silnější plátky.
  2. Cuketu nakrájíme také na špalíky a napichujeme je stříédavě se špalíky úhořího masa a silnějšími plátky citronu na špízy. Osolíme a necháme přelité olejem asi 2 hodiny odležet.
  3. Špízy grilujeme asi 20 minut z každé strany.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Velikonoční nádivka s králíkem

Nádivka k Velikonocům patří.

Trojctihodná masová nádivka

Nádivka je pro Velikonoce typická.

Řeznické karbanátky

Karbanátky vám doporučujeme podávat se šťouchanými bramborami.