Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

8 PORCE +

Na malinový přeliv:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    295 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1235 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    28,2 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přimícháme sýr. Mouku prošleháme s mlékem a vmícháme do směsi.
  2. Malé zapékací formičky vymažeme máslem a naplníme do dvou třetin směsí, povrch posypeme mandlemi. Pečeme ve vyšším pekáčku, který do poloviny formiček naplníme vodou, při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Polovinu malin dáme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve 100 ml vody rozmícháme škrob a vlijeme do vroucí směsi. Povaříme 2 minuty a přidáme zbylé maliny. Lehce promícháme a odstavíme. Dortíky podáváme spolu s teplou nebo studenou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.