Vepřová žebra na grilu

Pokud rádi grilujete, tak vás tento recept potěší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    813 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3401 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    25,9 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    73,0 g

    116 %

    107 %

  • Tuky

    44,8 g

    69 %

    64 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V míse smícháme džem, hořčici, worcester, citronovou šťávu, zázvor, pepř a sůl. Očištěná žebra naložíme do připravené marinády. Necháme je do druhého dne odležet v chladničce. Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
  2. Gril rozpálíme na 180 - 230 °C. Uhlí rozhrneme tak, abychom hlavní žároviště přenesli k okrajům grilu. Do grilu položíme odkapávací nádobu. Rošt potřeme tukem a položíme na něj žebírka masitější stranou nahoru. Gril přiklopíme a grilujeme cca 45 minut doměkka. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.
  3. Hotová žebírka necháme asi 5 minut odpočinout a pak rozkrájíme na porce. Podáváme např. se salátem s grilovanými broskvemi.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.