Vepřová žebra na grilu
Pokud rádi grilujete, tak vás tento recept potěší.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
813 KCal
37 %
34 %
-
Energie
3401 KJ
37 %
34 %
-
Sacharidy
25,9 g
29 %
26 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
73,0 g
116 %
107 %
-
Tuky
44,8 g
69 %
64 %
-
nasycené
8,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V míse smícháme džem, hořčici, worcester, citronovou šťávu, zázvor, pepř a sůl. Očištěná žebra naložíme do připravené marinády. Necháme je do druhého dne odležet v chladničce. Asi 30 minut před grilováním je vyndáme z chladničky, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
- Gril rozpálíme na 180 - 230 °C. Uhlí rozhrneme tak, abychom hlavní žároviště přenesli k okrajům grilu. Do grilu položíme odkapávací nádobu. Rošt potřeme tukem a položíme na něj žebírka masitější stranou nahoru. Gril přiklopíme a grilujeme cca 45 minut doměkka. V průběhu grilování potíráme maso marinádou.
- Hotová žebírka necháme asi 5 minut odpočinout a pak rozkrájíme na porce. Podáváme např. se salátem s grilovanými broskvemi.