Velikonoční nádivka

2 hodnocení

Rostou vám na zahrádce kopřivy? Natrhejte si je do báječné nádivky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    332 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1389 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    12,0 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, dobře ji rozškvaříme na pánvičce a přidáme k ní máslo. Housky pokrájíme na větší kostky, dáme je do mísy, zalijeme mlékem, přidáme žloutky, slaninu s máslem, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekané kopřivy a jarní cibulku, vše osolíme, opepříme a zamícháme.
  2. Poté si z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.
  3. Zapékací formu vymažeme máslem, přendáme do ní nádivku a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.