Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 10 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    580 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2428 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    21,7 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    37,8 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme sójovou omáčku, javorový sirup a sezamový olej. Přisypeme mletý zázvor, česnekový prášek a vše dobře promícháme.
  2. Do směsi vložíme filety z lososa a rybu necháme alespoň hodinu marinovat v chladu.
  3. Marinovaného lososa necháme na mřížce okapat a opékáme na středně rozpáleném grilu z každé strany asi 4 minuty.
  4. Lososa podáváme posypaného výhonky. Jako přílohu můžeme zvolit třeba studený jarní bramborový salát.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Velikonoční nádivka s králíkem

Nádivka k Velikonocům patří.

Trojctihodná masová nádivka

Nádivka je pro Velikonoce typická.

Řeznické karbanátky

Karbanátky vám doporučujeme podávat se šťouchanými bramborami.