Luxusní nepečený cheesecake
Připravte si na víkend ke kávě lahodný tvarohový koláč s rybízovým přelivem.
Vaření 60 min
bez tuhnutí
Postup
- Sušenky nadrtíme najemno a smícháme s najemno nastrouhanými oříšky. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a propracujeme na pevnou hmotu.
- Dortovou formu (o průměru cca 20 cm) vyložíme pečicím papírem, boky formy vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Hmotu natlačíme na dno formy a lžící uhladíme.
- Sýr smícháme s tvarohem a polovinou cukru. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky a dření z vanilkového lusku na horké vodní lázni do husté pěny (teplota by měla být asi 65 °C). Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu vymačkanou od přebytečné vody. Pak želatinovou směs vmícháme do sýra s tvarohem a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme smetanu vyšlehanou dotuha.
- Hotovou náplň nalijeme do dortové formy s nepečeným korpusem. Uložíme do chladničky a necháme tuhnout nejméně 3 hodiny. Po ztuhnutí vyndáme z dortové formy.
- Rybíz očistíme, dáme do kastrůlku, přidáme cukr a zalijeme 100 ml vody. Pozvolna vaříme doměkka asi 10 až 15 minut. Pak propasírujeme přes husté sítko a dáme znovu vařit. Ve 100 ml vody rozmícháme škrob a vlijeme do vroucí směsi. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme. Vmícháme med a omáčku necháme vychladnout. Cheesecake můžeme ještě dozdobit čerstvým rybízem a podáváme přelitý připravenou omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
260 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1087 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
20,9 g
24 %
21 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
9,2 g
15 %
14 %
-
Tuky
15,3 g
24 %
22 %
-
nasycené
8,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.