internetWEEK.cz menu TOPlist

Tajemné zvuky Země: nové teorie a velká video galerie

Tajemné zvuky Země: nové teorie a velká video galerie

Země podle vědců vydává zvuky neustále. Jsou však běžně nepostřehnutelné pro lidské ucho. Říkají jim hukot Země. Čím dál častěji však vycházejí na povrch slyšitelně a v melodiích...

 

Tajemné zvuky Země: nové teorie a velká video galerie

Původ zvuku i pro vědce stále zůstává záhadou. Ale zvuky hluboko pod prahem našeho sluchového vnímání Země vydává neustále. Přístroji jsou však zaznamenatelné. Tvrdí-li nějaký vědec, že se jedná o fantasmagorii, tedy o bujnou fantazii, o věci zřejmě nic neví.

 

Němečtí výzkumníci Dieter Kurrle a Widmer-Schnidrig z univerzity ve Stuttgartu podrobně popsali své nálezy a měření již 20. března 2008 v časopisu Geophysical Research Letters.

 

Čím dál častěji však pronikají na povrch tajemné zvuky slyšitelné pouhým uchem

Zvuky Země (hukot či Hum), se však na povrch dostávají čím dál častěji slyšitelné i pro nás. Zatímco hukot byl vědci popsán na přelomu milénia, slyšitelné melodie jsou ve zvýšené míře pozorovány až od roku 2007. A mají různé podoby, s největší pravděpodobností závislé na podloží a místě, kde vystupují na povrch.

 

 

Tajemné zvuky je těžké vědecky měřit

Přestože je již nespočet videí a zvukových záznamů zachycujících slyšitelné tajemné zvuky Země, vědcům se dosud nepodařilo pořídit věrohodný záznam speciálními přístroji.

 

Je to tím, že zvuky nečekaně pricházejí a do pěti minut odcházejí. Na všemožných místech planety a dosud nevíme o lokalitě, kde by k výskytu docházelo pravidelně. Vědci by tak museli rozmístit ohromné množství senzorů po celé Zemi a čekat.

 

Planeta vydává konstantní hukot, i když se netřese

Nemusí tedy jít o důsledky pohybů litosférických desek ani o předzvěst nebo dozvuk zemětřesení. Dieter Kurrle a Widmer-Schnidrig se na základě měření observatoře v Černém lese v Německu a s podporou dat z Japonska a Číny domnívají, že původ těchto zvuků může pocházet z víření ve vodách oceánů nebo z ruchů v atmosféře. Vznik zvuků na slyšitelné frekvenci, podobných i symfoniím, připisují prstencové oscilaci konstantního hukotu ve skále v horních vrstvách planety. Tím jako hurikán v atmosféře sílí a mění svou frekvenci a hlasitost.

 

Z provedených měření tedy víme, že hukot Země existuje

Tato teorie vcelku logicky vysvětluje i to, jak se může zvuk ze Země dostat na povrch. Proč je slyšitelný jen v určitém místě a má různou podobu. Neříká však, proč se pozorování tohoto jevu stává stále častějším. Zároveň vědci přesně neví, z čeho konstantní hukot vzniká.

 

Vědci by měli přijmout nové myšlení

Problém celé řady vědců je v tom, že o čem se ve škole neučili a co nevyčtou v tabulkách, to není. V tomto kontextu považuji za zázrak všeobecné přijetí teorie o Temné hmotě vyplňující vesmír, přestože jí nikdo neviděl a zcela odporuje našim zažitým fyzikálním zákonům.

 

Ani o tajemných zvucích, které syšely již tisíce lidí a dokonce přerušily sportovní utkání v přímém přenosu, by neměli mluvit jako o výplodu fantazie. Tím spíš, že jejich existence je popsána. Přes to, že jejich vznik je stále záhadou. Tím reaguji zejména na článek na novinky.cz ( http://www.novinky.cz/koktejl/256895-neznamy-zvuk-vychazejici-ze-zeme-byl-zaznamenan-uz-i-v-ceske-republice.html ), ve kterém akademik objasňuje původ tajemných zvuků. Ing. Horálek mluví o vynálezu lidské fantazie....

 

Zvuky Země přehlušují dav při utkání

 

Mohou tajemné zvuky Země souviset s vlivem člověka?

Čas z pohledu naší planety plyne oproti našim životům opravdu pomalu. Změny z geologického hlediska jsou vyvolávány právě pohyby kontinentů. Energie se hromadí a v jednom okamžiku dojde k jejímu uvolnění formou zemětřesení, případně následného tsunami. Z hlediska geologického se však v posledních desítkách let nestalo nic zvláštního, aby to dalo vzniknout zcela novému úkazu. Z toho důvodu přemýšlím, co je jinak. A tak náhle?

 

Vliv člověka a jeho technologie mi proto přijde jako nejjednodužší vysvětlení.

 

Máme-li konstantní hukot, který má stejný zdroj, jedná se o energii, která se šíří zemskou kůrou. Jako řeka. Někde zanikne, protože se vybije. Jinde se přenáší dál. Ale stále stejně, dokud nedojde ke změně. Sesuvem půdy, změnou teploty nebo skupenství. Nebo jinou energií, která působí proti ní. To může vést ke změně, uvedené oscilaci, změně frekvence nebo cesty, kterou se šíří. Pokud k této změně dochází jen na okamžik, maximálně uváděných pět minut, znamená to, že došlo ke krátkodobému působení jiných sil?

 

Pokud nad tím přemýšlím tímto způsobem, nenapadá mě jiná energie než HAARP.

 

Geofyzikální válka? (Z článku Velké konspirační teorie: HAARP)

V roce 2002 ruský parlament vydal prohlášení, prezentované Vladimirem Putinem, který USA obvinil z vedení geofyzikální války.

 

„Spojené státy vytváří nové integrální geofyzikální zbraně, které mohou ovlivnit nejbližší okolí Země prostřednictvím vysokofrekvenčních radiových vln. … Důležitost tohoto kvalitativního skoku může být srovnávána s přechodem od chladné oceli v střelné zbraně, od konvenčních zbraní k jaderným. Tento nový typ zbraní se od těch předchozích typů liší v tom, že médium blízkého okolí Země se najednou stává předmět přímého vlivu a jeho součástí.“

 

Ruská Duma se obrátila v této souvislosti na OSN a další mezinárodní instituce a požádala o celosvětový zákaz testů HAARP.

 

Dne 18. ledna 2010 venezuelská vládní televizní stanice ViVe vydala prohlášení, ve kterém obvinila USA z vyvolání série experimentálních zemětřesení, v níž spojila zemětřesení v městě Heuréka v Kalifornii, zemětřesení v provincii S'-čchuan z roku 2008 a zemětřesení na Haiti s HAARP, s perspektivou, že USA hodlají zaútočit v budoucnu takto také na Írán.

 

Zvuk vydávaný anténamy HAARP - Aljaška

 

Zvukové vlny HAARP viditelné na obloze?

 

Zvukové vlny HAARP viditelné na obloze + tajemné zvuky Země najednou?

 

Mohou být antény HAARP tou energií, která změní šíření hukotu v zemské kůře, změní jeho frekvenci, zesílí jej a nechá vystoupit k našim uším?

Vše nebylo vynalezeno ani vysvětleno. Stále existují záhady. Hledejte s námi pravdu. Čtěte internetWEEK.cz

 

Zajímají-li Vás tajemné zvuky Země, seznamte se i s dalšími články a videi na toto téma: Tajemné zvuky země.

 

Tajemné zvuky Země - video galerie

Plzeň - Česká republika

 

Bratislava- Slovenská republika

 

 

Kyjev - Ukrajina

 

Dánsko

 

Brazílie

 

Oděsa - Ukrajina

 

Moskva - Rusko

 

Pravdivá videa nebo podvrhy?

Jsou všechna tato videa reálná? Nejedná se o podvrhy?

Jistě že nejsou všechna reálná. O fenomén tajemných zvuků se zároveň začalo zajímat nespočet recesistů. Někteří to i přiznávají. Kdybych osobně neznal člověka, který je sám zažil a kterému věřím, váhal bych... Viz: Tajemné zvuky Země (2) >>>

Jen tak pro zajímavost jeden přiznaný podvrh z Prahy:

 

 

Litoměřice - Česká republika - podle upozornění našeho čtenáře použitý zvuk z filmu Kontakt

 

Humenné - Slovenská republika - podle upozornění našeho čtenáře použitý zvuk z filmu Válka světů

 

Myslím, že každému je jasné, že se něco děje. Extrémní počasí, tajemné zvuky. A další věci, které lidstvo nepamatuje. A jediný způsob, jak se z toho nezbláznit, je dělat si z toho srandu. Ze všeho, čemu nerozumíme...

 

Zdroje:
http://www.livescience.com/4897-earth-hum-sounds-mysterious.html
YouTube.com

 

Další příspěvky autora: Beryl


Články ve stejných kategoriích:

Tajemné zvuky země   Záhada   Věda   Země   Haarp  


Kategorie Tajemné zvuky země


Vědecky objasněno: Záhadné zvuky polární zářeVědecky objasněno: Záhadné zvuky polární záře
Při pozorování polární záře řada lidí slyšela záhadné zvuky. A byli považováni za fantasty. Až jednou ty samé zvuky slyšel fyzik Unto K. Laine. 25 let nevynechal jedinou možnost tyto tajemné zvuky nahrát. A vysvětlit jejich původ…



Tajemné zvuky země - vědecké teorieTajemné zvuky země - vědecké teorie
Dobrý začátek pro death metal, konec světa, apokalypsa – tak to popisují lidé, kteří to slyší. HAARP, posun zemských desek nebo konec světa? Existuje nějaké prozaické vysvětlení?



Tajemné zvuky Země (3)Tajemné zvuky Země (3)
Podivné zvuky z podzemí děsí nyní Američany na severu USA. Nevysvětlitelné údery a otřesy země postihly dvě města.



Tajemné zvuky Země (2)Tajemné zvuky Země (2)
Pátráme po příčinách tohoto zvláštního fenoménu, který má svou historii a mnoho vysvětlení.



Tajemné zvuky Země: množí se pozorování po celém světěTajemné zvuky Země: množí se pozorování po celém světě
Z celého světa se na YouTube shromažďují videa zachycující tajemné zvuky vycházející z útrob naší planety. Množí se i teorie...


Kategorie Haarp


HAARP skončilHAARP skončil
Kontroverzní projekt pro studium ionosféry HAARP v tichosti a po mnoha letech provozu zřejmě skončil. To, zda řetězy a zámky na plotu aljašského areálu zůstanou dočasně nebo už napořád, ukáží až následující týdny.



Fyzik De Aquino: HAARP může deformovat čas i gravitaciFyzik De Aquino: HAARP může deformovat čas i gravitaci
Významný fyzik publikoval revoluční zprávu, která odhaluje, že technologie HAARP zvládne víc, než jsme tušili. Je to stroj času?



Konec sondy Fobos-GruntKonec sondy Fobos-Grunt
Ruská sonda, která měla doletět na měsíc Marsu a zpět, skončila v neděli 15. ledna 2012 ve vlnách Pacifiku.



Velké konspirační teorie: HAARPVelké konspirační teorie: HAARP
HAARP – pole neškodných antén na výzkum ionosféry, nebo zbraň na katastrofy?




COPYRIGHT © B.I.B. - Beach Internet Business spol. s r.o.

PRG | CS | EU | Kopírování zakázáno!

Nepoužíváme cookies. Ale služby třetích stran ano (Google, Seznam, Facebook, TopList).
Pokud s tím nesouhlasíte, zakažte ukládání cookies ve svém prohlížeči!

internet week pozadí