Také vám bylo doporučeno zůstat v tyto dny doma a pracovat v módu „homeoffice“? Nejste na to zvyklí a nevíte si tak trochu rady jak na to správně? Pokud je tohle váš případ, pak pro vás máme pár tipů, jak se s tím důstojně poprat bez ztráty květinky.

  • Uklizené a čisté prostředí je základ!

Jeden z nejdůležitějších kroků k efektivnímu homeoffice je vhodné prostředí pro práci, které vás nebude vyrušovat a svádět k jiným „domácím“ činnostem. Rozhodně buďte v čistě uklizené místnosti, kde se nebude nic válet a na pracovním stole nebudou zbytečnosti, které by kradly vaši pozornost. Ideálně nemějte v místnosti přetopeno ani chladno, ale chápeme, že se to jednodušeji píše než zařizuje. Pokud jste pak v práci zvyklí na poslouchání hudby, podcastů či rozhovorů, tak využijte, že máte místnost celou pro sebe a pusťte si to na plné pecky! Ať se vzdělávají i sousedi.

  • Pozor na častý snacking!

Výhoda práce z vašeho domovského prostředí je rozhodně komfort a hlavně pak vaše naplněná lednička. Dejte si ale velký pozor, abyste se nepřistihli při tom, jak každých pět minut podnikáte nájezd na vaši lednici a spokojeně si odnášíte „menší“ sváču k vašemu pracovnímu stolu. V tomto momentě se pak již nejedná o homeoffice ale o homesnacking. To, že jsme už stihli shodit ta vánoční kila navíc neznamená, že je díky karanténě musíme zase nabrat.

  • Nenechte se rušit!

Pokud jste na homeoffice, pravděpodobně je s vámi doma nějaký člen rodiny a v tomto momentě je už jedno, zdali se jedná o útočícího kocoura, hravého psa, křičící dítě nebo úklidově naladěného partnera/partnerku. Za každou cenu musíte všem dát najevo, že sice jste doma, ale že se z vaší pracovní místnosti stává kancelář a ostatní by podle toho měli jednat. Můžete si na dveře přilepit vizitku a rodině oznámit, že tuhle „zasedačku“ si na celý den bookujete právě vy.

  • Nebuďte moc pohodlní!

Pohodlí vašeho domova je rozhodně plus, ale ten, kdo si nedá pozor, může lehce zjistit, že je to totální peklo! Bacha na to, aby váš pracovní den nedopadl tak, že budete celý den ležet v pyžamu zabalení v posteli s přehřátým notebookem na břiše. To by doslova zavánělo popáleninami prvního stupně. Raději si nastavte pravidelný režim, kdy se ráno hodíte malinko do gala, připravíte si pořádnou snídani (žádné odbíjení se sušenkami…) a zasednete k pracovnímu stolu.

  • Nezapomínejte si dát pauzu!

Nebojte se využít prostředí domova a během pauzy se protáhněte a trochu si zacvičte! Vaše tělo a především záda to velmi ocení, což je rada, která koneckonců neplatí jen pro homeoffice. Také si můžete hodit sem tam nějakou tu epizodku vašeho oblíbeného seriálu – mrkněte se na náš předchozí článek, kde najdete tip, jak získat nabušené HBO GO na měsíc zadara!

Napsat komentář