Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou Danielou, kteří na žebrech vyrostli. A podle hodnocení amatérské poroty se právem stali grilmastery kola.

VIDEO: Trhanec na grilu na poslední chvíli

Pro zobrazení videa musíte mít zapnutou podporu JavaScriptu

Denisa s Dominikou byly trošku vyděšené, tvrdily, že žebra v životě negrilovaly a že nemají žádné zkušenosti. Navzdory tomu nakonec odvedly překvapivě solidní práci.

Zato Priky a Lucka si dali záležet, ale porotce zarazilo, jak šetřili na soli. „Jak to jídlo není osolené, tak jsou ty ostatní chutě úplně mrtvé,“ zkritizoval Zdeněk Pohlreich.

Viera s Davidem to schytali snad úplně nejvíc. David k přípravě zvolil vysoká masitá žebra, ale nedal jim dost času k upečení, takže byla nedodělaná. „Je to školní jídelna. Barbecue má být plné chutí, napálené marinádou. Kdybys mi naservíroval toto, tak ti to vrátím,“ rozjel se Pohlreich.

Jana s Romanem zase pobouřili tím, že to přehnali s teplotou při grilování, takže žebra jemně připálili. A navíc maso přetáhli, takže bylo trochu suché.

Danny s Danielou si napřed vytrpěli kritiku za zeleninovou přílohu, takže to vypadalo napřed na velký průšvih. Pohlreich si je dobíral za to, že jejich tempo přípravy vypadalo ve stylu „langsam“ a že nevěřil, že by termín vůbec mohli stihnout.

Jenže jejich zkušenost s grilováním se ukázala jako fenomenální a stejným výrazem ohodnotili porotci i jejich maso. A evidentně stejného názoru byla i amatérská porota, která jejich výtvor s vážnou převahou označila jako nejlepší žebra na stole.

Takže na porotě bylo, aby tradičně poslala do rozstřelu trojici soutěžících s nejméně povedenými žebry. Podle očekávání po hodnocení poroty to byli matka se synem Viera a David, pro Romana s Janou už to byla třetí účast v zachraňovací misi. Jako třetí to „odskákaly“ Denisa s Dominikou. Ač měly ze svého grilování dobrý pocit, počet soutěžících se zužuje a o to náročnější požadavky se kladou.

Jenže rozstřel je vždycky sázka do loterie, soutěžící nikdy nevědí, jaké vychytávky si na ně porota vymyslí. Tentokrát to byl flambovaný dezert. Což je běžný postup v dobrých restauracích, na grilu už ne tak obvyklý.

Česko na grilu

Pořad můžete sledovat každé pondělí večer na Primě, anebo týden předem na Prima+.

A tak jste mohli uvidět postup na francouzské palačinky Suzette, nočky se švestkami, ale i rakouský trhanec. Aby to nebylo až tak jednoduché, tak Viera s Davidem první verzi trhance stačili připálit, ale nevzdali to, v posledních minutách znovu zadělali těsto a úkol splnili.

Navíc se při rozstřelu spustil hustý déšť, takže soutěžící bojovali nejen s recepty, ale i s vodou, která zaplavovala grily i pracovní stoly. Navzdory nepřízni počasí však všechny týmy splnily úkol nad očekávání.

Faktem je, že v tomto kole nikdo po rozstřelu neopustil bojiště, dezerty byly naprosto vyrovnané. Ovšem s připomínkou, že to bylo v soutěži skutečně naposled.

Autor:

VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru

Grilované kotlety s rajèaty a chøestem

Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a...

O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu

Hostina od Dominiky a Denisy

VIDEO Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná...

VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku

Rump steak, tedy kvìtová špièka

Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

Hlavní úkol veèera: T-bone steak

VIDEO Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne

Grilované klobásky ve fusion stylu – s chorizem, medovo-pivní marinádou,...

V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na...

Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie

Legendární masové bomby z Apulie

VIDEO Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...

Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu

Lákavá porce køidélek, vychutnáte si ji s výbìrovým bílým vínem.

VIDEO Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...

  • Nejčtenější

Balkon na brněnském sídlišti Vinohrady proměnil v krásně plodící vinici

8. června 2024

Soutěž Je to trošku punk, ale přinesl sladké hrozny. I na burčák. „Bydlím na sídlišti Vinohrady v...

Zahrada na chalupě po mamince se stala pro manžele soukromým kvetoucím rájem

5. června 2024

Soutěž Manžel paní Evy zdědil ve východních Čechách stavení po své mamince a ještě za jejího života se o...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Terén zahrady vymodelovali i s pomocí balvanů, do záhonů zvolili štěrk

7. června 2024

Soutěž Po mnoha letech se vrátili do svého rodiště v Pardubickém kraji a vlastními silami vybudovali...

Džungloidní zahrada přinese úrodu v biokvalitě pro příštích sedm generací

3. června 2024

Soutěž Její více než hektarová zahrada leží vysoko nad vesnicí, v kopci, přesto o ni s láskou zvládne...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Víkend otevřených zahrad už si žije vlastním životem, radují se organizátoři

6. června 2024

Již v sobotu se po celé České republice symbolicky otevřou návštěvníkům více než dvě stovky zahrad,...

Posekám, ostříhám „bobany“ a kochám se, říká zahradní experimentátorka

10. června 2024

Soutěž Příběh této pečlivě zastřihované zahrady na Českolipsku začal před čtrnácti lety. Tehdy čtenářka...

KVÍZ: Poznáte naše ryby podle fotografie?

10. června 2024

Co Čech, to rybář, houbař nebo kutil, říká se. Jak jste na tom s rybařením právě vy? Poznáte, co...

Mapujeme prohledaná místa i únavu psů a koní, líčí odbornice nové metody pátrání

9. června 2024

Premium Když se někdo ztratí, a nemusí to být jen malé dítě či dezorientovaný senior, může jít o čas. S...

Balkon na brněnském sídlišti Vinohrady proměnil v krásně plodící vinici

8. června 2024

Soutěž Je to trošku punk, ale přinesl sladké hrozny. I na burčák. „Bydlím na sídlišti Vinohrady v...

Nová Miss Alabama je morbidně obézní. Vítězka váží 150 kilo, lidé se bouří

Vítězkou v soutěži National American Miss je Sara Millikenová. Třiadvacetiletá žena byla zvolena královnou krásy i...

Hejt není názor, říká Arichteva. Žena herce Blažka jí doporučila plastiku prsou

Herečka Veronika Arichteva (38) se stala terčem kritiky manželky herce Filipa Blažka (50). Jolana Blažková (44) se...

Hledal jsem manželku v Africe, sbalit ženskou tam zabere sekundu, říká dobrodruh

Premium Byl na šesti kontinentech, projel 135 států a během své cesty kolem světa ujel 230 tisíc kilometrů. Parťákem mu po...

RECENZE: To už není film, ale úkaz. Čistá nula pro Lásku na zakázku

Premium Svým způsobem je to dvojitý zázrak. Spočívá jednak v daru natočit film tak skrznaskrz špatný, jakým je Láska na...

Koupit drahý džus, nebo vylisovat pomeranče? Spočítali jsme, co se vyplatí

Z pomerančového džusu se stal exkluzivní nápoj. Litr se nyní v českých obchodech prodává za 80 až sto korun, což...