degustace
Ke kaprovi víno výraznější, k cukroví sladší, radí národní sommeliérka
Premium O snoubení jídla s vínem byly napsány celé knihovny, ale v praxi málokdo překročil základní poučku...
Degustace potmě či plesnivé hrozny. Kde si vychutnat víno u nás i za hranicemi
Premium Jednou doma, třikrát skoro doma a jednou trochu dál. Zveme vás na výlety za lahodným mokem, který...
Chci, aby lidé věděli, jaké víno pijí a proč, plánuje národní someliérka
Jako studentka dělala servírku ve vinárně. Tehdy jí skupinka hostů dala za slabé znalosti o víně...
Základem je nebát se experimentovat a ochutnávat, radí sommeliérka Kollárová
Premium „Největším strašákem pro sommeliéry byl covid. Chuť a čich si ale nijak zvlášť nehlídám,“ říká...
Do Rakouska bos, Valtice nabízejí pětikilometrovou procházku bez bot
Premium V zahraničí běžná a oblíbená, v Česku v delší verzi zatím spíš ojedinělá. V jihomoravských...
Vyžeňte mimozemsťany z Babiččina údolí v druhé epizodě střílečky Hrot
Vynikající retro střílečka Hrot, připomínající první díl Quakea, zasazený do kulis tvrdého...
Patřím mezi šťastné. První doušek piva si dám hned ráno, říká sládek Budvaru
Premium O pivu mluví Adam Brož se zalíbením. Vrchní sládek Budějovického Budvaru jej pije každý den a říká,...
Whisky jako živá voda. Páni je do klubu nevzali, a tak české ženy založily svůj
Premium Kdo by neznal whisky. Plný, příjemně hřejivý alkohol, ve kterém se ukrývá celá škála chutí, jež...
Pád a vzestup zážitkového byznysu. Bez osekaných nákladů by nepřežil
V loňském roce museli majitelé zážitkových kanceláří propustit téměř všechny zaměstnance a osekat...