Roman Paulus
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...
Parádní KO! Peňáz si v Newcastlu řekl o titulovou šanci, Široký padl
Jakmile knokautoval dalšího soupeře, obrátil se na šéfy Oktagonu: „Pánové, teď chci zápas o titul!“...
Šampionem těžké váhy Oktagonu je Němec Moeil. Eckerlin i Čech Kalašnik padli
Novým šampionem těžké váhy Oktagonu je Němec Hatef Moeil. V titulovém souboji v Kolíně nad Rýnem...
Kdo chodí v pátek v PPF na hotovku? Jak vypadají nej české kantýny
Pět knedlíků na talíři zalitých univerzální hnědou omáčkou podávaných zaměstnanci na plastovém...
Personálu nemocnice uvařil kuchař Paulus, dva tisíce porcí byl jeho rekord
Na pikantním dýňovém kari s cizrnou a kokosovým mlékem si mohli nedávno pochutnat zaměstnanci...
Výjimka, myslel si Němec o hrozivém zranění. Vyléčil ho dřív než McGregor
Bratislava (Od našeho zpravodaje) Před dvěma lety prožil nejhorší moment kariéry. Kosti v noze nevydržely nápor úderů do soupeře a...
Na Oktagonu 42 se rozhodne o novém šampionovi. Stream nebo vstupenky zdarma
Další turnaj organizace Oktagon MMA se uskuteční v sobotu 29. dubna v Bratislavě. Titulovou bitvou...
Nová sezona nabídne turistům superhrdiny i náplavku, spustí ji tvarůžky
Turistická sezona v Olomouci začíná o víkendu tvarůžkovým festivalem. Nabídne například putování po...
Nejlepší restaurace se stávají vegetariánskými, to mě celkem štve, říká kuchař
Premium Britský deník The Guardian před lety zařadil designový hostel Long Story Short v Olomouci mezi...
Fajnšmekr, který nadává na smažák, si ho sní tajně, říká šéfkuchař Roman Paulus
Premium Chutě Čechů má dobře přečtené. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů Roman Paulus, který...
Oktagon bez Rusů, zájem o ostrovy i kdo s kým o titul. Co chystá Novotný
Premium Letní turnaj na pražské Štvanici zaujal i uznávané zámořské experty, kteří se jinak výhradně věnují...
Karlos Vémola se vrací na turnaji Oktagon 34 na Štvanici. Přístup ke streamu zdarma
Karlos „Terminátor“ Vémola vs. Aleksandar „Joker“ Ilič. Bitva o šampiona pod otevřeným nebem....
Záhadné zmizení knihy hostů i hvězda Michelin. Výsluní a pády hotelu Alcron
Premium Prvorepublikových budov stojí v Praze mnoho, ale hotel Alcron je mezi nimi jediný. Letos slaví 90...
Potravinová banka nejenom rozdává ovoce a zeleninu. Učí také lidi vařit
Potravinové banky, které měsíčně rozdělují stovky tun potravin potřebným, se potýkají s neobvyklým...
Žena může přijít pozdě, ale musí vypadat skvěle, říká Ladislav Špaček
Premium Kdyby se muži chovali jen z deseti procent tak, jak doporučuje mistr etikety Ladislav Špaček, bylo...
Komorní atmosféra místo jedenácti tisíc lidí. Oktagon opět odkládá Ostravu
Organizace Oktagon v pondělí už podruhé odložila na neurčito vyprodaný ostravský galavečer zápasů v...
Byly postrachem školních jídelen. Když je uvaříte poctivě, získají reparát
Kmínová polévka nebo třeba plíčky na smetaně. Mnozí mají k těmto jídlům odpor kvůli vzpomínkám na...
Noční věž či tanec v papučích. Dny památek nabídnou řadu nevšedních zážitků
Tradiční Dny evropského dědictví otevřou památky, ale také běžně nepřístupná místa. Zdarma nebo za...
Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus
Premium Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po...
V Čeladné si plním sny, michelinskou hvězdu bych nechtěl, říká šéfkuchař Roďom
Premium Sedíme na terase mezi kmeny stromů s výhledem do bujných zahrad a na prosklenou restauraci ve tvaru...
Gastrovýlet po Praze
Nevíte kam si zajít na romantickou večeři či drink s přáteli? Máme pro vás tipy na ověřené...
Školám v kraji chybějí učitelé odborného výcviku, někdy je shánějí roky
Sehnat dobrého učitele odborného výcviku je náročná a mnohdy velmi zdlouhavá disciplína. Pokud mají...
Nechápu, proč vegani chodí do restaurace, říká legenda české gastronomie
Premium Pavel Pospíšil, první Čech, který získal michelinskou hvězdu, prestižní kuchařské ocenění. Psal se...
Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus
Premium V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou...
Je tu svátek gurmánů, plzeňský festival nabídne šneky i mečouna
Mořští ježci, šneci po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata. To je několik specialit,...
V průvodci Michelin ubylo českých restaurací, dvě však hvězdu uhájily
Michelinskou hvězdu, jedno z nejprestižnějších světových ocenění pro restauratéry, obhájily dva...
S kaprem se dají dělat úžasné věci, říká šéfkuchař a radí, jak ho vykostit
Šéfkuchař olomoucké restaurace Lobster Atmosphere Richard Klemeš je mistr ve zpracování ryb. Na...
Kapra naporcujete rychle a jednoduše. A ještě zbude dost na polévku
Řízek z kapra patří ke každoroční vánoční tradici. V kuchyni patří k největším problémům, jak si s...
Tipy na knížky, které by nejen pod stromečkem neměly nikoho zklamat
S kuchařkami se na předvánočním trhu jako tradičně roztrhl pytel. Není jich zdaleka málo a jsou...
VIDEO: Bramborový salát z barevných brambor je zdravější, chutná stejně
Bramborový salát z barevných brambor? Proč ne. Podle šéfkuchaře Romana Pauluse není třeba se...
Sedmdesát vynikajících kuchařů se spojilo a sepsalo jedinečnou kuchařku
Každý z kuchařů uvařil tři oblíbené recepty a vznikla „tlustokniha“ s 210 recepty, které si sice...
Pro mladého talentovaného rybáře jsou kapři bratříčci, nezabil by je
Vánoční svátky a štědrovečerní večeři si většina lidí neodmyslitelně spojí s kaprem. Sedmnáctiletý...
Jak si poradit s kaprem, aby byl bez kůže a dokonce bez kostí
Kdo si chce poradit s filetováním kapra jako profesionál, měl by nastudovat postup, jak ho...
Na valašský gastrofestival míří rakouská kuchařská hvězda milující dezerty
V restauraci prakticky vyrostl a dnes patří k nejznámějším rakouským šéfkuchařům. Několikrát dosáhl...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku
Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři....
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu
Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci....
Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce
Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné....
Michelin rozdal v Praze tři hvězdy a sedm Bibů za cenově dostupné menu
Michelinův průvodce zveřejnil letošní prestižní ocenění za výjimečné kulinářské přínosy. Z českých...
V anketě Grand restaurant letos vyhrál Paulusův michelinský Alcron
V absolutním pořadí zvítězila restaurace Alcron Radisson Blu Alcron Hotel, druhá byla Terasa U...
Zážitek na celý život – jídlo s michelinskou hvězdou
Komerční sdělení Výborné jídlo, pití, servis a mnoho dalšího. Portál Kudy z nudy vás zavede do tří pražských...
Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse
Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...
Valašský gastrofestival ulovil michelinské kuchaře z Česka i Maďarska
Ákos Sárközi a Radek Kašpárek, dva kuchaři, kteří ovládli kuchařské umění natolik, že jsou ocenění...
Všechny chutě Olomoucka. Garden Food Festival zve gurmány
Komerční sdělení Hanácká metropole zve na své místní gastronomické speciality. Zahradní festival nabídne kuchařské...
Ihnačák: Je trapné se dívat, jak moje generace nechápe, co jíst a co ne
Když poprvé zavítal na Mikulovsko, měl okamžitě jasno. „Tady chci žít i zemřít,“ řekl si Marcel...
Michelinský šéfkuchař: Učně na praxi neberu, vaření je často nebaví
Mladý kuchař Filip Šulc mapuje evropské michelinské restaurace tak, že v nich postupně absolvuje...
OBRAZEM: Jak se vaří v českých michelinských restauracích
Tak už v Česku máme tři michelinské hvězdy. K Alcronu a La Degustation přibyl nováček v podobě...
Co zjistil výzkum IKEA: čím se baví Češi při vaření a proč vůbec vaří
Možná je to zásluha šéfkuchařů typu Zdeňka Polreicha, Romana Pauluse nebo Romana Vaňka či dalších...
Hvězdou Karlovského gastrofestivalu bude michelinský šéfkuchař Pospíšil
Organizátoři letošního sedmého ročníku Karlovského gastrofestivalu představili kuchařské eso...
U Pražského hradu se bude o víkendu jíst hmyz i listy z břízy
Hmyz, čokoládové pralinky s česnekem nebo list z břízy. I takové pokrmy mají návštěvníci možnost...
Polévky pro mlsné jazýčky: pikantní papriková i chlazená jogurtová
Jaro a léto přináší do našich kuchyní čerstvou zásobu zeleniny, kterou můžeme hned chutně...