Pondělí 10. června 2024, svátek má Gita
130 let

Lidovky.cz

Jahodové nebe. Je libo nadýchanou smetanovou pěnu, smažené taštičky nebo domácí koláč?

Recept
Delikátní pìna mùže obohatit váš jahodový repertoár. Je lehká jako peøíèko a...

Se šlehačkou, v krémových zákuscích, ovocných dortech, pohárech, bublaninách a roládách... Jahodová...

Předsudky stranou, dršťky umí příjemně překvapit. Připravte si je jako luxusní pokrm

Recept
Italové podávají zadìlávané dršky se špagetami, hodí se k nim ale taky peèivo...

Jemná smetanová omáčka dobře doplní leckterou surovinu, nejvíc ale sluší libovým druhům masa,...

Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel

Recept
Vepøová kotleta s cibulovou omáèkou

Zabijačka na talíři, tak říká Pavel Drdel svým masovým „lasagním“ s ragú z červených jelítek a...

Poctivá kynutá chuť bez smažení. Nebesky hebká lívancová pěna si skvěle rozumí s karamelizovanými semínky

Recept
Lívanec bez smažení

Nejsou ani smažené, ani pečené, zato nebesky hebké. Základem variace na netradiční lívance...

(Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela

Peèená jablka s karamelem

Stejně jako většině slaných jídel prospěje trocha něčeho sladkého, sladká jídla vyladí k...

Kapustové rolky plněné pečeným pleckem si zamilují i ti, kdo nad zelenými listy dosud ohrnovali nos

Recept
Kapustová rolka s vepøovým masem

Velké pevné listy hlávkové kapusty jsou jako stvořené k plnění – ať už masem, zeleninou, nebo třeba...

Flusanec, kominíček, semafor... legendární české míchané nápoje. Dáte si?

Recept
Míchaèky seøazené na barovém pultu.

Legendární tuzemské míchané nápoje se vždy vyznačovaly nízkou cenou, originální recepturou a...

Křupavá rybí tradice. Jak na kapří hranolky, poradí Jan Punčochář

Recept
Se zelím. Kapøí hranolky dobøe doprovodí klasický bramborový salát, ale tøeba...

Pokud byste letos štědrovečerní menu rádi trochu oživili, ale současně se nechcete vzdát klasiky v...