Vaříme s profesionály
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit
Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct
Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...
Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi
Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...
Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici
Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...
Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit
V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...
Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí
Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...
Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby
Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín
Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...
Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy
Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...
Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži
Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...
Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta
Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...
Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času
Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...
Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek
Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou...
Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů
Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...
Z bílků Maršálek peče ježky ze švýcarského sněhu s pařížskou šlehačkou
Dělali jste třeba žloutkový krém na buchtičky a zbyly vám bílky? Podle cukráře Josefa Maršálka je...
Nejvíc nadýchané buchtičky s krémem na planetě Zemi. Podle Maršálka
Kdo by si z dětství nepamatoval buchtičky s krémem jako jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní...
Nefalšovaný makový frgál podle Maršálka, jako byste ho lopatou sázeli
Zlepšuje paměť, zahání deprese a nespavost a je snad nejbohatším zdrojem vápníku. Navíc má...
Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly
To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...
Mladí vědci přišli na to, jak při vaření těstovin ušetřit polovinu energie
Těstoviny neboli pasta jsou něco jako italský národní poklad, takže není pochyb o tom, že každý...
Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace
Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě...
Servírovali jsme do pastiček na myši, vzpomíná Jan Vorel. Chystá food truck
Ve známé televizní soutěži Masterchef Česko 2019 „si vyvařil“ druhé místo, a to už je co říct....
Vánoční pralinky z vlastní dílny. Vyzkoušejte kuchyňskou vyšší dívčí
Máte už uklizeno a vše nakoupeno na Štědrý večer? Pak si můžete udělat radost, pustit se do...
Kdo v kuchyni neudrží krok s Kašpárkem, nepatří do finále Masterchefa
Televizní soutěž Masterchef Česko 2022 se blíží do finále a přitvrzuje. Boj o finálovou trojku...
Mistrovská práce s čokoládou vygenerovala finálovou pětku Masterchefa
Zreplikovat dezert v podobě plněné skořápky kokosového ořechu z dílny zakladatelky cukrářské...
Streetfood v Českém ráji, to je třeba jehněčí kotletka Na dvou kolech
Párek v rohlíku, sekanou v housce, maximálně tak ještě bramborák. To očekáváte někde u stánku na...
Žemlovku ve Varech povýšili na lahůdku. Skvělá je i s hříbky a karamelem
Trio Forejt, Punčochář a masterchef Staša absolvovali v rámci Souboje na talíři další štaci....
Punčochářovy kapří hranolky a škvarky versus Forejtův kapr po japonsku
Kapr na talíři? Tak maximálně o Vánocích, má to nastaveno většina z nás. Přitom se kapr v české...
Aby vám dršťky nesmrděly, musíte je navonět, radí Punčochář i Kašpárek
Každý kousek masa z dobře živené krávy by měl kuchaře lákat, aby z něj na talíř vydoloval co...
O posledním fleku ve finálové šestnáctce Masterchefa rozhodla Besky
„Tahle soutěž není pro starý,“ konstatovala jedna z amatérských kuchařek, když vypadl zkušený adept...
VIDEO: Jahodový dort s mascarpone a zakysanou smetanou. Lehoučký hit léta
Jahody už dneska nejsou jen sezonní surovinou, která by zaplnila obchody jen v dobách aktuální...
Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky
Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...
Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala
Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z...