Vaříme s profesionály

Vaříme s profesionály z Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit

24. února 2024,  aktualizováno  1.3 16:52

Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...

Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert

6. února 2024

Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...

Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct

9. ledna 2024  11:20

Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

25. prosince 2023

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...

Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi

29. října 2023

Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...

Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici

25. října 2023  21:50

Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...

Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit

20. října 2023

V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...

Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí

29. září 2023  11:49

Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...

Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby

22. září 2023

Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...

Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk

15. září 2023

Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...

Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín

8. září 2023

Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...

Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy

6. září 2023  21:50

Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...

Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži

17. července 2023

Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...

Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta

4. června 2023

Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...

Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času

20. května 2023

Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...

Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek

14. března 2023

Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou...

Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů

10. března 2023

Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...

Z bílků Maršálek peče ježky ze švýcarského sněhu s pařížskou šlehačkou

28. února 2023

Dělali jste třeba žloutkový krém na buchtičky a zbyly vám bílky? Podle cukráře Josefa Maršálka je...

Nejvíc nadýchané buchtičky s krémem na planetě Zemi. Podle Maršálka

21. února 2023

Kdo by si z dětství nepamatoval buchtičky s krémem jako jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní...

Nefalšovaný makový frgál podle Maršálka, jako byste ho lopatou sázeli

14. února 2023

Zlepšuje paměť, zahání deprese a nespavost a je snad nejbohatším zdrojem vápníku. Navíc má...

Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly

8. února 2023

To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...

Mladí vědci přišli na to, jak při vaření těstovin ušetřit polovinu energie

11. ledna 2023

Těstoviny neboli pasta jsou něco jako italský národní poklad, takže není pochyb o tom, že každý...

Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace

5. ledna 2023

Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě...

Servírovali jsme do pastiček na myši, vzpomíná Jan Vorel. Chystá food truck

3. ledna 2023

Ve známé televizní soutěži Masterchef Česko 2019 „si vyvařil“ druhé místo, a to už je co říct....

Vánoční pralinky z vlastní dílny. Vyzkoušejte kuchyňskou vyšší dívčí

21. prosince 2022

Máte už uklizeno a vše nakoupeno na Štědrý večer? Pak si můžete udělat radost, pustit se do...

Kdo v kuchyni neudrží krok s Kašpárkem, nepatří do finále Masterchefa

7. prosince 2022  21:45

Televizní soutěž Masterchef Česko 2022 se blíží do finále a přitvrzuje. Boj o finálovou trojku...

Mistrovská práce s čokoládou vygenerovala finálovou pětku Masterchefa

29. listopadu 2022  21:45

Zreplikovat dezert v podobě plněné skořápky kokosového ořechu z dílny zakladatelky cukrářské...

Streetfood v Českém ráji, to je třeba jehněčí kotletka Na dvou kolech

18. října 2022  22:45

Párek v rohlíku, sekanou v housce, maximálně tak ještě bramborák. To očekáváte někde u stánku na...

Žemlovku ve Varech povýšili na lahůdku. Skvělá je i s hříbky a karamelem

11. října 2022  22:45

Trio Forejt, Punčochář a masterchef Staša absolvovali v rámci Souboje na talíři další štaci....

Punčochářovy kapří hranolky a škvarky versus Forejtův kapr po japonsku

4. října 2022  22:45

Kapr na talíři? Tak maximálně o Vánocích, má to nastaveno většina z nás. Přitom se kapr v české...

Aby vám dršťky nesmrděly, musíte je navonět, radí Punčochář i Kašpárek

27. září 2022  22:45

Každý kousek masa z dobře živené krávy by měl kuchaře lákat, aby z něj na talíř vydoloval co...

O posledním fleku ve finálové šestnáctce Masterchefa rozhodla Besky

14. září 2022  21:45

„Tahle soutěž není pro starý,“ konstatovala jedna z amatérských kuchařek, když vypadl zkušený adept...

VIDEO: Jahodový dort s mascarpone a zakysanou smetanou. Lehoučký hit léta

14. července 2022

Jahody už dneska nejsou jen sezonní surovinou, která by zaplnila obchody jen v dobách aktuální...

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

21. června 2022  9:37

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...

Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala

14. června 2022

Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z...