Vaření
Špičkovou kávu připravíte i doma. Přehledně od turka až po espresso
Ačkoli mezi největší konzumenty kávy na světě nepatříme, přece jen se špičku pelotonu, kterou tvoří...
VIDEO: Telecí kýta by pro kuchaře byla moc suchá, raději ji nabrinoval
Ačkoli se u italské kuchyně říká, že její předností je hlavně jednoduchost a rychlost, v pořadu Ve...
Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít
Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...
Chobotnice se v restauraci pokusila zachránit si život. Utekla z rendlíku
Stalo se to v Pekingu v restauraci, kde podávají takzvaný horký hrnec. V něm si zákazník do...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
VIDEO: Bramborovou kaši upečete jako muffiny. Vylepšíte ji parmezánem
David Müller v nejnovějších dílech pořadu Ve varu na Primě hodně experimentoval s batáty, tedy...
Dokážu všechno, začal jsem věřit sám v sebe, říká vítěz Masterchefa
Vaření miluje natolik, že se nechal dcerou popíchnout, aby se přihlásil do soutěže MasterChef...
VIDEO: Nevyhazujte stonky z bylinek. Vyrobte si z nich domácí olej
Šéfkuchař David Müller nemá nic proti masu, ale v pořadu Ve varu na Primě tvrdí, že jednou týdně by...
Jak se pro Peče celá země vymýšlejí recepty a kdo si to pak nosí domů
Klání amatérských pekařů a cukrářů má za sebou čtyři lednová kola, což znamená, že z původních...
Zabijačka je příležitost, jak zpracovat čuníka do posledního kousku
Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním...
Může to být vaše poslední večeře. Stačí nedodržet postup správné přípravy
Touha po dobrodružství je silný cit. To může potvrdit každý cestovatel. Každý ostřílený turista...
Muži, nebojte se květáku. Uděláte z něj steak jako z flákoty masa
Pro mnohé lidi je zelenina skoro sprosté slovo. Kuchař David Müller se snaží v nových epizodách...
VIDEO: Bleskový recept na holandskou omáčku, která se vždycky povede
Další díly pořadu Ve varu, kterou jste mohli vidět v neděli na Primě, se přesunul od pstruha k...
Dnes jsme závislí na soli a cukru, říká čerstvý pětapadesátník Roman Vaněk
Milovník a propagátor gastronomie Roman Vaněk oslavil ve čtvrtek 11. ledna 55. narozeniny. Co si...
Cedráty, kumkvaty, yuzu. Objevte druhy citrusů, které lze využít i na pečení
Citrusové plody oceňujeme v chladném období roku především pro obsah vitaminu C, dá se s nimi ovšem...
Prima má nový pořad o vaření. Začala speciálem o rybách
Formát je trochu nezvyklý – každou neděli odpoledne jdou vždy dva díly za sebou. Pořadem provází...
Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál
Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...
Kuba, kapr nebo vaječňák. Deset pokrmů, které nesmíte během Vánoc opomenout
Tradiční české Vánoce stojí na jídle a pití, které by bylo hříchem vynechat. Kapr s bramborovým...
Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa
Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...
Finalisté Terka, Kuba a Honza. Známe vítěze Masterchef Česko 2023
Určit vítěze kulinářské soutěže amatérských kuchařů není pro porotu nic snadného. Zvlášť když každý...
Ne všude milují polévku z kapra. Jakou budete vařit na Štědrý večer vy?
Vánoční rybí polévka je klasikou, ne všichni ji však zbožňují. A tak se v některých domácnostech...
Zbyly vám po vánočním pečení bílky? Pět tipů, jak je znovu využít
Pečení cukroví je alchymie. Občas se stává, že spotřebujete jen určitou část surovin a zbytek...
Co chybí v českých kuchyních? Hlavně čas, říká cukrářka Mirka van Gils Slavíková
Mirka Van Gils Slavíková (62) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o Vánocích, pečení i vaření....
Kambala s krvavým jelitem Kašpárka nadchla. Masterchef má tři finalisty
Tentokrát už se nebojovalo jen o postup. Předposlední středeční večer věnovaný na Nově soutěži...
Jak na smažení bez nehod a skvělé saláty. Kam který rostlinný olej patří?
Orestovat maso nebo zeleninu není tak těžké, přesto se každý třetí kousek masa připálí. Podle...
Fazole, cizrna i hrách. Jak je snadno uvařit za zlomek ceny konzervovaných
Luštěniny jsou skupinou rostlinných potravin, které zahrnují fazole, čočku, cizrnu a hrách. Jsou...
Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát
Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...
V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze
Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...
Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích
Premium Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...
Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit
Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...
Lék na kocovinu, leštič i past na mušky. Na co všechno využijete banány
Banán je ovoce, které má velký podíl vitaminů a minerálů. Proto ho nevyhazujte, i když je kapánek...
Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam
Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...
Základní vývary, které vystřelí vaše chutě do nebes. Vaření je snadné
Vývary jsou základem mnoha lahodných pokrmů a zároveň poskytují nepřeberné množství zdravotních...
Nepřenášejte na děti svoje požadavky na výživu. Potřebují něco jiného
Do jídelníčku dětí okolo tří let věku nepatří mnohé potraviny, které jsou naopak zdravé pro...
I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně
Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...