Průvodci budou mistři oboru. Prvním z nich je šéfkuchař ze světových TOP restaurací jako Burj Al Arab v Dubaji nebo Fig & Olive na Manhattanu David Valíček. Druhým pak emeritní kapitán národního gastronomického týmu a šéfkuchař z mnoha pražských restaurací jako Zlatá Praha nebo restaurace v Obecním domě Jan Horký.
V prvním dílu série Hoď to na gril si pohrají s hovězím pupkem, u řezníka uspějete taky s názvem flank steak. Je to nízký a plochý sval s delšími svalovými vlákny. Je mnohdy opomíjenou surovinou, přitom ji lze koupit za příznivější náklady než jiné partie hovězího masa vhodné ke grilování.
V každém dílu Hoď to na gril čekejte také GrillTip (uvidíte v poslední části videa). Rychlý a jednoduchý recept na jídlo nebo přílohu z grilu od našich speciálních hostů. V první epizodě představí svůj japonský pokrm Jakub Horák, milovník všeho asijského a nadšený grilař, který je nejmladším držitelem čestného ocenění za přínos japonské kuchyni a loňský vítěz soutěže Washoku World Challenge pro nejaponské kuchaře.