www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Ne, 05/03/2015 - 18:24
Internet je doslova rájem pro ty, kteří hledají co dobré uvařit. Najdete zde tisíce receptů, které vám umožní vařit tak, abyste své blízké ohromili, nebo alespoň kvalitně nasytili. Řada internetových serverů, které se vařením zabývají, má však odlišné způsoby jak recepty prezentuje na webu. Některé jsou příliš strohé a sepíšou jen seznam použitých ingrediencí a již se příliš nezabývají způsobem, jak je jídlo vytvořeno. Předpokládají, že čtenáři znají základní věci, jako je třeba jak udělat jíšku, nebo jak při přípravě jídla postupovat. Opak je však pravdou. Internet využívají hlavně ti, kteří si nejsou příliš jistí a potřebují, aby recepty obsahovaly i postup jak jídlo vařit. Od základu až po to s čím je nejlepší jídlo podávat. Výborné také je pokud web zabývající se recepty zveřejní i nutriční hodnoty jídla.
Nedávno jsem hledal například recept, jak se dělá dýňová polévka. Díky němu jsem na internetu našel internetový server, který přesně splnil mé požadavky. Recepty jsou zde přehledné. Dozvím se například, jak dlouho mi bude trvat příprava jídla i jeho samotné vaření. Uvítal jsem i informaci pro kolik porcí je recept určen. Navíc si můžete počet porcí přizpůsobit vašim potřebám a s ním se mění i gramáž ingrediencí, které k přípravě potřebujeme.

Kuřecí maso stokrát jinak

Kuře je jedním z nejoblíbenějších českých pokrmů. Většina z nás má své oblíbené jídlo z tohoto ptáka. Existují však recepty kuřecí maso, které neznáte. Na internetu jsem jich našel doslova desítky. Například jedli jste již pikantní limetková kuřecí křidélka? Nebo kuřecí gumbo? Je to vlastně kuře se spoustou zeleniny, jako je například Celer, kmín, cibule, česnek, ibišek a další. Zaujalo mne i kuřecí ražniči s játry a kuřecí špízy s banánem. Návodů na to jak z obyčejného kuřete udělat pochoutku najdete na internetu opravdu hodně. Základem dobrého oběda je však polévka. Pokud zůstaneme u zeleniny, tak by vám určitě chutnala pórková polévka. Na její přípravu nepotřebujete příliš ingrediencí a máme ji za chvilku hotovou.

Oživte si i recepty na klasiku

Většina zkušených kuchařek ví, jak se například připravuje například rajská omáčka s hovězím. Co však mi ostatní, kteří jsme ji ještě nedělali. Právě pro nás jsou určené recepty klasických jídel. Podle internetových serverů je zvládne připravit i člověk, který ji nikdy nevařil. Stejně tak i palačinky. Ty snad umí každý, ale i ty lze udělat krapet jinak, aby nebyli fádní. Například na pánev dáte nejdřív na kolečka nakrájený banán, který trochu podusíte. Až poté přes tyto banánová kolečka přelejete palačinkové těsto a pečete z obou stran. Hned dostane klasické jídlo jiný rozměr. Tak dobrou chuť a najděte si i vy na internetu nové dobrůtky, které připravíte v kuchyni.


Foto zdroj: www.milujivareni.cz

 

reklama: