www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Ne, 01/09/2011 - 13:18

Skvělá zpráva přišla z Afriky. Africa Eco Race vyhrává v kategorii kamiónu Tatra Tomáše Tomečka a Vojty Morávka. V celkovém pořadí obsadili šesté místo. Vynikající výsledek. A to ještě v poslední etapě pomáhali 4 hodiny společně s ostatními převrácenému MANu Noela Esserse. Naštěstí tento čas jim nebyl započítán.

Zde se můžete podívat na video z Afrika Eco Race kde je vidět i vyproštění MANu.

Dnešní 7. etapa soutěže Dakar 2011 měla být ta nejtěžší. Měla. Pořadatelé náhle zjistili, že je trať pro nejtěžší soutěž světa příliš těžká, a tak se rozhodli nedělní sedmou etapu zkrátit. Původně měla obsahovat dva měřené úseky oddělené přejezdem, nyní však byl druhý úsek zrušen, a tak se bude závodit jen na prvním z nich. Etapa je tak zkrácena z 611 na 273 km.

Do soutěže už bohužel nevyrazí osádka dosud výborně jedoucí osádka Honda – Tománek na Mitsubishi, která podle dostupných informací havarovala. Jediným zástupcem v kategorii automobilů je tak osádka Mikula s Novákem na Toyote, která vyráží z předposledního 91 místa se ztrátou 18:35:09 na vedoucí osádku Sainze. nutno dodat že mají 10 hodinovou penalizaci. Také ve čtyřkolkách máme již jen jednoho závodníka a to Macháčka na 6 místě průběžného pořadí s téměř 6 hodinovou ztrátou. Stále má započítánu 4 hodinovou penalizaci o které jeho tým s pořadateli stále jedná. Kamiony vyrazí dva a to Loprais na 3 místě a Vildman na 17. Motorky jsou také dvě a to Pabiška na 32 místě a Veselý ma 75. Skvěle si zde vedou Slováci, když Svitko je 10 a Ivan Jakeš jedoucí v týmu z Čech KM Racing na 14 místě.

reklama: