www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Čt, 11/23/2017 - 08:28

Zařizujete bistro, restauraci, jídelnu a sháníte kvalitní pomocníky do kuchyně a přípravny? Měli byste si napsat seznam. Jen tak zjistíte, co všechno vám schází. Bez kvalitního gastro zařízení nemůžete úspěšně fungovat. Vždyť sebelepší řemeslník by bez nářadí neudělal ani ťuk!

Co je nutností?

Ani ten nejzkušenější kuchař nepřipraví lahodná jídla bez kvalitních surovin a gastro zařízení. Zaměřte se na varnou techniku, chladící zařízení, konvektomaty a jejich příslušenství, pece, kuchyňské stroje, nápojovou a barovou techniku. Velkou pozornost věnujte vahám, drtičům odpadu, digestořím, nerezovému nábytku i várnicím. Do varné techniky řadíme fritézy, smažící pánve, grily, sporáky i vodní lázně. Spoustu času a energie ušetří vařiče těstovin. Dokážete si představit škrábat denně brambory pro 200 lidí? Zapomeňte na to a opatřete si škrabky na brambory. Uvědomte si také, kolik spotřebujete hranolek. Přestaňte objednávat polotovary a vyrobte si vlastní zásoby! Hranolkovač se snadno ovládá a zastane mnoho práce.

Lednice, mixéry a myčky nádobí

Nakupování gastro pomocníků je v podstatě nekonečné. Když už máte varnou techniku, zpozorněte u chladniček, mrazáků, konvektomatů, pecí a kuchyňských strojů. Ve správné hospůdce nesmí chybět nápojová technika zahrnující výčepní zařízení, kávovar i chladič nápojů. Dnes už se nádobí ručně neumývá, proto se vám sejde a dřinu zastane myčka. Zařizujete pekárnu? Máte na menu v restauraci denně čerstvé dezerty a pečivo? Pořiďte si hnětače těsta.

Nekupujte hned všechno gastro zařízení najednou. Nemusí být ani nové. Některé spotřebiče a nástroje nevyužijete každičký den, tak přemýšlejte! Vždy si sepište zmiňovaný seznam. Rozdílné pomocníky budete potřebovat do kavárny, vinárny, pekárny, cukrárny, pizzerie a klasické restaurace.