www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Čt, 04/15/2021 - 14:03

Kvalita restaurace se dá měřit dle mnoha kritérií. Důležitým prvkem je výbava, kterou daný podnik využívá v kuchyni. Kvalitní gastro zařízení má mít k dispozici moderní kuchyňské přístroje a roboty. Díky nim totiž dochází k zefektivnění práce. Jaké přístroje by neměly chybět ve vaší restauraci, chcete-li z ní vytvořit skutečně dobře fungující podnik, kam se lidé budou rádi a často vracet?

1. Konvektomat

Ve větších restauracích, jídelnách a dalších podobných provozovnách se už mezi takřka nezbytné gastro vybavení řadí konvektomaty. Tyto chytré trouby dokážou minimalizovat časovou ztrátu při pečení, vaření, dušení či grilování pokrmů. Jsou efektivnější nežli klasické trouby, neboť se využívá jak pára, tak horký vzduch. Jejich obsluha není nijak náročná, i méně zkušený kuchař zvládne obsluhu konvektomatu během pár hodin, maximálně dní.

2. Elektrický mlýnek na maso

Gastro zařízení se dnes převážně hodí v automatických podobách, kdy odpadá náročná manuální práce. Pěknou ukázkou budiž elektrické mlýnky na maso, s jejich pomocí dokážete hravě zpracovat kilogramy masa, aniž byste nad touto činností strávili půl dne. Kuchaři a další personál v kuchyni restaurace se tak může věnovat jiným věcem, což opět vede ke zrychlení procesu přípravy a servírování jídel.

3. Hnětače těsta

V minulých dobách kuchaři trávili hodiny denně tím, že museli zadělávat těsto na knedlíky, pizzu, těstoviny apod. Automatické hnětače těsta za vás náročnou činnost udělají samy, stačí do nich pouze vložit potřebné ingredience. Toto gastro vybavení navíc není ani nijak drahé, takže si jej mohou dovolit také menší provozovny.

Existuje samozřejmě řada dalších praktických gastro zařízení a přístrojů. Čím více jich do provozu zapojíte, tím méně práce na vás čeká. Jako majitelé pak nemusíte zaměstnávat zbytečně moc personálu, což vede k úspornějšímu vedení podniku. Investice do moderního gastro vybavení tak rozhodně nejsou vyhazováním peněz.

reklama: