Vložil/a Krčál Jaroslav, Ne, 05/06/2012 - 15:17
Letní sezóna se důrazně připomněla již letos na jaře pořádnými vedry. Neměli bychom proto zapomenout na důležitou součást každé pořádné zahradní akce. Malé výčepní zařízení na pivo s vlastním chlazením z vás udělá oblíbeného nejen mezi přáteli. Za výhodnou cenu máte přitom možnost nyní získat kvalitu.
„Rádi bychom změnili zažitý omyl, že výčepní zařízení či chlazení na pivo je pro obyčejného člověka nedostupné. U nás zjistíte, že výčepní zařízení si může dovolit každý. Prodáváme výčepní zařízení české výroby, které je kvalitní,“ uvedl Petr Jeníček majitel firmy Pivní chlazení. Jeho firma disponuje jak vlastním e-shopem s prodejem po celé České republice, tak kamennou značkovou prodejnou v Příbrami. Pokud se zamyslíte nad tím, co vám může přinést vlastní výčep na zahrádce, zjistíte, že převažují pozitiva. Za načepované pivo zaplatíte méně než v hospodě. Nemusíte se v horku nikam vláčet a návštěvy restaurací můžete přesunout na deštivé dny. O slunečním dnu se sednete na zahrádku a pozvěte sousedy a známé na pivo k sobě. Když se složíte na soudek, utratíte méně a ještě se pobavíte v příjemném prostředí.

Pokud již vážně uvažujete nad nákupem, měli byste vědět, že pivní chlazení se dělí na klasické (kontaktní) a luxusní (zaměřené na design). Důležité je také rozmyslet si jak výkonné zařízení budete potřebovat. U jednotlivých druhů je výkonnost uváděna v litrech za hodinu. „Z naší nabídky doporučujeme výčepní zařízení PYGMY 25/K, které je předurčeno pro zahradní párty a svým výkonem uspokojí i náročného domácího uživatele. Kvalitně vychlazené pivo je připraveno v thermobloku výčepního zařízení již za 2-4 minuty,“ dodává Petr Jeníček majitel firmy Pivní chlazení.
A pokud se již rozhodnete pro vlastní výčepní zařízení, měli byste umět pivo i načepovat. Od počátku, kdy pivo koupíte, byste si ho měli hledět. Například koupený sud neválejte. Poté co ho přivezete domů, nechte ho 24 hodin stát ve sklepě. Pivo se správně čepuje na jeden zátah. Ideální je otočný kohout. Ten nejprve otevřete jen na zhruba 45 stupňů. Poté jemně do sklenice napustíte trochu pěny. Sklenici přitom držte v úhlu 45 stupňů vůči pípě. Pivo byste měli pouštět po skle sklenice. Náklonem sklenice si můžete regulovat množství piva a pěny. V závěru sklo narovnejte a dočepujte trochu pěny. Ta by měla být krémově smetanová a viditelně pevná. Čepování ukončíte rychlým zavřením kohoutu. Na závadu není kopeček z pěny a nevadí přitom, když trochu pěny přeteče.
Dobrou chuť
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.