Vložil/a Krčál Jaroslav, St, 01/16/2013 - 15:29
Grilování si nemusíte užívat jen v letních měsících v přírodě. I v zimě si můžete udělat hezký večer u elektrického grilu. Váš byt tak může provonět vůně čerstvě ugrilovaného pokrmu. A nemusí jít jen o uzeniny, které jsou Češi zvyklí tak často grilovat. Přitom si nepřipouštějí, že nejde o právě zdravý pokrm.
Pokud si pořídíte dobrý gril, tak si na něm můžete připravit prakticky jakékoliv jídlo. Gril přitom nemusí být marnou investicí ani pro vegetariány. Připravit na něm můžete velmi chutně zeleniny, nebo ovoce. Pro ty co mají rádi maso, je práce s grilem samozřejmě požitkem. Může jít přitom nejen o grilování klasického masa jako je vepřové, nebo hovězí. Velmi dobře chutnají i grilované ryby, nebo kuřecí maso.
Určitě je dobré si maso zakoupit přímo u jeho výrobců, abyste ho měli čerstvé, například rybu si koupíte přímo na sádkách. Vynikající je například takový grilovaný siven. Jeho filety můžete naložit do nasekaných čerstvých bylinek a necháte ho 24 hodin marinovat. Grilujete ho poté společně s plátky česneku. Těšit se již můžete na jeho vynikající chuť. K masu si můžete ugrilovat jako přílohu i zeleninu. Pokud ji však máte rádi, nemusí jít jen o přílohu. Grilovaná zelenina však může být i samostatným hlavním chodem, po kterém se budete olizovat. Například grilované placičky z cukety vás dokonale zasytí. Často se na grilování používá i lilek a velmi chutná je i kukuřice. Maso můžete schovat například do papriky, kterou naplníte podle vaší chuti. Jako náplň stačí například trojúhelníček taveného sýru zabalený do plátku šunky.
Na grilu zvládnete však i složitější jídla, jako je například kuře na paprice. Samozřejmě v tomto případě vám samotný gril nestačí. I proto je výhoda, že tento recept si můžete dovolit dobře připravovat nyní v zimě, kdy na grilu využijete i pánve z kuchyně. Například i takové knedlíky se dají připravit na grilu za pomoci wok pánve. Jak vidíte, tak s grilem dokážete opravdu zázraky, kterými potěšíte i nenadálou návštěvu. Vaření na grilu totiž je rychlá záležitost a navíc ho můžete pojmout i společensky a jídlo připravit před přáteli, kterým se na ně díky vůni linoucí se od jídla, budou zbíhat chutě.
- Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.