www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, St, 01/11/2023 - 10:13

Oblečení v hotelnictví a gastronomii je jedním z nejdůležitějších prvků, které určují image podniku a dodávají mu punc profesionality. Číšníci jsou lidé reprezentující vaši restauraci. Vzhledem k tomu, že mají na starosti kontakt se zákazníky, jejich image je projekcí toho, jak váš podnik vystupuje. Oblečení pro číšníky a čepice pro kuchaře vypovídají o vaší restaurací mnohem více, než si myslíte.

 

Jak by mělo vypadat oblečení pro číšníky, aby představovalo hodnoty vašeho podniku? V následujících řádcích vám poradíme, jak vybrat nejlepší gastronomické uniformy.

 

Jaká je image vašeho podniku?

První otázka, jakou byste si měli položit, zní: „Jaká je image mého podniku? Co chci prezentovat?“ Velice důležité je, abyste věnovali dostatek času takovým úvahám, protože uniforma, kterou vyberete, musí vyjadřovat hodnoty vaší společnosti. Elegance, střízlivost, styl, tradice, modernost, odvaha. Vymyslete pět slov, jež definují vaši restauraci, a promítněte je právě do oblečení pro číšníky.

 

Tradiční barevnou kombinací je zpravidla bílá a černá, ovšem stál častěji narazíte i na jiné možnosti s různými vzory a barvami.

 

Jestliže preferujete neformální styl orientovaný spíše na mladé lidi, použijte odvážnější a barevnější oblečení. V případě, že vlastníte luxusní restauraci, která se zaměřuje zejména na movitou klientelu, zaměřte se na eleganci.

 

Vždy mějte na paměti, že je důležité hledat harmonii mezi všemi aspekty, jež tvoří vaši restauraci.

 

Charakteristika oblečení pro číšníky

Každá uniforma musí splňovat určitá kritéria. Zákazníci by měli být schopni na první pohled jasně identifikovat číšníka. Oblečení by zároveň mělo být praktické a pohodlné. Dobrou volbou jsou i zástěry, ba dokonce existuje i barmanská zástěra.

 

I zástěr existuje obrovské množství, a proto by měl být výběr pečlivý, protože vybraný produkt by měl odrážet hodnoty vaší restaurace.

reklama: