www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Út, 11/02/2021 - 18:33

Znáte mandlovou mouku? Vyrábí se z blanšírovaných mandlí, které se pomelou na jemný prášek. Svou konzistencí a typickou jemnou chutí najde mandlová mouka své uplatnění především v cukrařině. Hodí se pro přípravu chutných a jedinečných zákusků s přidanou nutriční hodnotou.

Pro originální a chutné zákusky

Kvalitní jemná mandlová mouka se hodí pro pečení nejrůznějších zákusků. Díky své jemné konzistenci a příjemné chuti se hodí i pro RAW nepečené dobroty. Možnosti využití jsou téměř nekonečné a může víceméně plně nahradit klasickou mouku. To ocení především všichni lidi se zájmem o zdravý životní styl nebo s alergií na lepek. Mandlová mouka je totiž plně bezlepková a plná prospěšných živin.

Jemně mletá mouka je ideální na makronky

Mezi typické dezerty, které se tvoří z mandlové mouky, patří především makronky. Jde o poměrně složité dezerty, kde je potřeba lehké a nadýchané těsto pro dosažení křupavých a jemně sladkých sušenek, které se dále plní krémovou náplní s ovocnými i jinými příchutěmi. Další typickou pochutinou z mandlové mouky je pravý marcipán. S jemně mletou moukou si ho snadno připravíte i doma pro vytváření vlastních krásných výtvorů a ozdob na dorty a podobně.

Zdravé pečení bez lepku

Mandlová mouka je skvělou ingrediencí na zákusky, které nesmí obsahovat klasickou mouku kvůli lepku. S pomocí jemně mleté mouky z mandlí se otevírají zcela nové možnosti pro bezlepkové pečení. Kromě toho mandle obsahují celé spektrum nejrůznějších minerálů a vitamínů, takže jejich nutriční hodnota je obecně o poznání výhodnější v porovnání s klasickou pšeničnou moukou. K sehnání za příznivou cenu je mandlová mouka na specializovaném internetovém obchodu zaměřeném na potřeby a suroviny pro cukráře. Běžně ji najdete také ve zdravých výživách a podobných obchodech.

reklama: