Když, tak z pece. Když pec, tak z Itálie. Málokdo odolá vůni čerstvě pečené pizzy. Křehké tenoučké těsto obložené jen samými dobrotami podle vlastní nálady a chuti a výsledek prostě jedna báseň. Italská kuchyně používá kvalitní suroviny, je zdravá a výživná. Italové jsou považováni za gurmány, kteří sladí jednotlivé přísady a aromatické koření tak dokonale, že jejich pokrmy prostě nemají konkurenci. Jednoduchost, vyváženost, originalita a dokonalost - to všechno charakterizuje pravou italskou pizzu.
Vlastní pec pro útulnou atmosféru a dobré jídlo
Současný trend v gastronomii vede k objevování nových chutí, experimentování s pokrmy a vytváření moderního, neotřelého způsobu stolování. Restauračních zařízení najdeme ve městě mnoho. Většinou si ale vybereme to, kde se cítíme dobře. Prostor vnímáme všemi smysly. Vyhledáváme útulnou, rodinnou atmosféru, příjemný personál a dobré jídlo, na kterém si pochutnáme. Hospůdky a restaurace jsou nuceny v dnešní vysoké konkurenci usilovat o každého zákazníka. Snaží se ve své provozovně vytvořit příjemné prostředí, aby si udržely stálé hosty, kteří se budou rádi navracet. Nic nepůsobí lépe na naše smysly než vůně čerstvého domácího pečiva a útulné teplo, vyriobené ve chvíli kdy se vytváří ta pravá pizza. Disponuje-li zařízení vlastní pecí, evokuje to v našich myslích zručnost personálu a kvalitu předkládaných pokrmů.
Profesionální použití
Pořídit si vlastní pec pro profesionální použití není příliš velký problém. Příkladem mohou být tradiční italské pece značky MAM, které jsou dodávány již sestavené, a pec stačí použe přijpojit ke komínu, případně k plynovému rozvodu a do elektrické sítě. Pokud by z nějakých důvodů musela být pec dodána v rozloženém stavu, zaměstnanec firmy ji smontuje až na místě. Pro pizzerie, které upřednostňují maximální komfort při obsluze pece, je určena rotační pec, ve které není nutné pizzy otáčet, ani hlídat. O vše se postarají rotační pečící plocha a elektronika. Tento typ pece je určen převážně pro restaurace, které používají jako palivo dřevo. Je však možné ho vybavit i plynovým hořákem. Informace k tomu, jakou pec vybrat právě pro vaši provozovnu, nejsnáze získáte přímo na webových stránkách společnosti MAM.
Tradiční italské pece
Foto zdroj: www.pecemam.cz