www.katedrala.cz


         
Vložil/a Krčál Jaroslav, Ne, 06/05/2016 - 11:30

Když, tak z pece. Když pec, tak z Itálie. Málokdo odolá vůni čerstvě pečené pizzy. Křehké tenoučké těsto obložené jen samými dobrotami podle vlastní nálady a chuti a výsledek prostě jedna báseň. Italská kuchyně používá kvalitní suroviny, je zdravá a výživná. Italové jsou považováni za gurmány, kteří sladí jednotlivé přísady a aromatické koření tak dokonale, že jejich pokrmy prostě nemají konkurenci. Jednoduchost, vyváženost, originalita a dokonalost - to všechno charakterizuje pravou italskou pizzu.

Vlastní pec pro útulnou atmosféru a dobré jídlo

Současný trend v gastronomii vede k objevování nových chutí, experimentování s pokrmy a vytváření moderního, neotřelého způsobu stolování. Restauračních zařízení najdeme ve městě mnoho. Většinou si ale vybereme to, kde se cítíme dobře. Prostor vnímáme všemi smysly. Vyhledáváme útulnou, rodinnou atmosféru, příjemný personál a dobré jídlo, na kterém si pochutnáme. Hospůdky a restaurace jsou nuceny v dnešní vysoké konkurenci usilovat o každého zákazníka. Snaží se ve své provozovně vytvořit příjemné prostředí, aby si udržely stálé hosty, kteří se budou rádi navracet. Nic nepůsobí lépe na naše smysly než vůně čerstvého domácího pečiva a útulné teplo, vyriobené ve chvíli kdy se vytváří ta pravá pizza. Disponuje-li zařízení vlastní pecí, evokuje to v našich myslích zručnost personálu a kvalitu předkládaných pokrmů.

Profesionální použití

Pořídit si vlastní pec pro profesionální použití není příliš velký problém. Příkladem mohou být tradiční italské pece značky MAM, které jsou dodávány již sestavené, a pec stačí použe přijpojit ke komínu, případně k plynovému rozvodu a do elektrické sítě. Pokud by z nějakých důvodů musela být pec dodána v rozloženém stavu, zaměstnanec firmy ji smontuje až na místě. Pro pizzerie, které upřednostňují maximální komfort při obsluze pece, je určena rotační pec, ve které není nutné pizzy otáčet, ani hlídat. O vše se postarají rotační pečící plocha a elektronika. Tento typ pece je určen převážně pro restaurace, které používají jako palivo dřevo. Je však možné ho vybavit i plynovým hořákem. Informace k tomu, jakou pec vybrat právě pro vaši provozovnu, nejsnáze získáte přímo na webových stránkách společnosti MAM.

Tradiční italské pece

Tato italská firma platí za skutečnýho odborníka na výrobu komerčních pecí. Její bohatá historie sahá až do doby roku 1952, kdy působila v oblasti výroby kuchyní a kuchyňských kamen. Svoji historicky první pec na pizzu vyrobila v roce 1970. Ta dodnes slouží v dennodenním provozu. Základními aspekty, které tyto tradiční italské pece vykazují, jsou prokazatelně dlouhá životnost, excelentní pečící vlastnosti a díky vysoké izolaci nadprůměrně nízká spotřeba dřeva a vynikající akumulační vlastnosti. Neodolatelná vůně čerstvé pizzy zdobené oregánem a vrstvou roztékajícího se sýra láká k přátelskému posezení, romantické večeři i nasycení vlastní rodiny - tak trochu jiná - vlídná Itálie pro radost a potěšení.

tradiční pec na pizzu

Foto zdroj: www.pecemam.cz

reklama: