www.katedrala.cz


         
Vložil/a pavel_horelica, Út, 02/19/2013 - 16:13

Zelený ječmen je plný vitaminů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Zelený ječmen není náhradou pestré stravy. Je však jejím kvalitním doplňkem. Jeho vlastnosti vykazují všechny pozitivní vlastnosti zeleniny. Jedna lžička zeleného ječmene svou výživnou hodnotou několika kusům organicky vypěstované zeleniny, např. dvěma hlávkám brokolice. Uživatelsky je však praktičtější. Na trhu má své pevné místo již 40 let. Na účinky zeleného ječmene bylo vypracováno několik desítek vědeckých prací a lékařských studií a výzkumy stále pokračují.

 

Co zelený ječmen obsahuje?

Vitamíny: A (100% betakaroten), B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (Niacin), B5 (kyselina pantothenová), B6 (Pyridoxin), B12 (Cobalamin), C, E, K, Biotin, Cholin, kyselina listová Minerály: bór, vápník, chróm, kobalt, měď, jód, železo, hořčík, mangan, nikl, fosfor, draslík, selen, sodík, síra, zinek a dalších více jak 50 stopových prvků Enzymy: kataláza, cytochromoxidáza, DNáza, FA-oxidáza, hexokináza, dehydrogenáza, nitrát reduktáza, nitro-oxyreduktáza, peroxidáza, fosfatáza, fosfolipáza, polyfenoloxidáza, RNáza, superoxiddismutáza, transhydrogenáza, hexokináza, aminotransferáza, aspartáza Zelený ječmen je zdrojem mnoha důležitých minerálních látek a stopových prvků. Obsahuje významné množství manganu a zinku a ve srovnání například s pšenicí obsahuje 25x více draslíku, 5x více železa, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, ale o polovinu méně fosforu, kterého je ve většině běžných potravin nadbytek (např. mléčné výrobky). Tolik potřebný vápník, jehož nedostatek způsobuje osteoporózu a kazivost zubů, je v Green Magma obsažen ve formě pro náš organizmus snadno využitelné, na rozdíl od vápníku v mléčných výrobcích. Zahříváním mléka (pasterizací) se vápník organický mění na anorganický, což může vést k jeho nežádoucímu ukládání v organizmu a vzniku např. ledvinových kamenů. Zkuste se podívat na zelený ječmen a další produkty na www.drpopov.cz.

reklama: